Πέμπτη 3 Μαρτίου 2016

Να γίνει φυλακή προσφύγων η Ελλάδα – Απίστευτη πρόκληση του Αυστριακού υπουργού Εξωτερικών



Καμία επαφή με την πραγματικότητα αλλά και καμία αίσθηση των διεθνών συνθηκών αλλά του ανθρωπισμού δεν φαίνεται να έχει ο υπουργός της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κούρτς.

Μιλώντας στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung ο Αυστριακός υπουργός επικρίνει την Ελλάδα που επιτρέπει στους μετανάστες να διέρχονται απ' το έδαφός της και δεν τους σταματά.

"Οφείλουμε να βάλουμε τέλος την πολιτική της Ελλάδας που συνίσταται στην ελεύθερη διέλευση των προσφύγων προς βορρά. Δεν είναι δυνατόν αυτοί που καταφέρνουν να έλθουν μέχρι την Ελλάδα να έχουν την άδεια να συνεχίζουν τον δρόμο τους", λέει.

Μάλιστα προτείνει οι πρόσφυγες και οι μετανάστες, αντί του δικαιώματός τους να ζητήσουν άσυλο σε όποια χώρα το επιθυμούν να εγκατασταθούν στην Ελλάδα:
"Προσπαθούμε ώστε η Ελλάδα να κατασκευάσει hotspots με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ενωσης, ώστε να υπάρξει φροντίδα για τους ανθρώπους επί τόπου - και ασκούμε πιέσεις διότι δεν γίνεται τίποτε".

Με τα hotspots που χρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ενωση "προσφέρουμε βοήθεια προς εκείνους που έχουν ανάγκη να προστατευθούν, αλλά δεν τους επιτρέπουμε να συνεχίσουν τον δρόμο τους", επιμένει ο Σεμπάστιαν Κούρτς.

Σύμφωνα με τον αυστριακό υπουργό Εξωτερικών, το άνοιγμα τον ευρωπαϊκών συνόρων τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους -έπειτα από κοινή απόφαση της Αυστρίας και της Γερμανίας- υπήρξε ένα "μεγάλο σφάλμα", που πρέπει να διορθωθεί πολύ γρήγορα.


Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου