Παρασκευή 18 Μαρτίου 2016

Απίστευτη επίθεση της Άγκυρας κατά Τσίπρα-Παυλόπουλου: «Αξιοθρήνητη νοοτροπία»



Με μια εξαιρετικά σκληρή ανακοίνωση το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών εξαπέλυσε σφοδρότατη αιφνίδια επίθεση κατά του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με αφορμή τις δηλώσεις που έκαναν για τη γενοκτονία των Αρμενίων, κατά την επίσκεψη του Αρμένιου προέδρου στην Αθήνα.

Την ώρα που στις Βρυξέλλες εκτυλίσσεται η κοινή Σύνοδος Κορυφής ΕΕ-Τουρκίας, η  ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ κάνει λόγο για «αξιοθρήνητη νοοτροπία» των δύο ηγετών «που αποδεικνύει πως οι σχέσεις και η αλληλεγγύη μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας βασίζονται σε μια κοινή έχθρα εναντίον της τουρκικής ταυτότητας».

Οπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, ο τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτηρίζει τις δηλώσεις περί γενοκτονίας βαρείς ισχυρισμούς εις βάρος της ίδια της Τουρκίας και της τουρκικής ταυτότητας και τονίζει πως η Αγκυρα ποτέ δεν θα δεχθεί και δεν θα αποδεχθεί τέτοιες δηλώσεις, που επί της ουσίας αποσυνδεδεμένες από την πραγματικότητα, μονομερείς και εμμονικές.

Η ανακοίνωση έρχεται ώρες μετά την αναχώρηση του Αρμένιου προέδρου Σερζ Σαρκισιάν από την Αθήνα και την ώρα που στις Βρυξέλλες διεξάγονται διαβουλεύσεις για το προσφυγικό ζήτημα.






Πηγή: iefimerida.gr 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου