Τρίτη 8 Μαρτίου 2016

Η Τασία δηλώνει περήφανη για όσα έκανε στο προσφυγικό: Καλώς αδειάσαμε τα κέντρα κράτησης




Δεν έδειξε ούτε ίχνος αυτοκριτικής παρά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε όλη τη χώρα, λέγοντας ότι «δεν απολογούμαστε στους υμνητές της βαρβαρότητας» - Στήριξη και από Φλαμπουράρη

Περήφανοι για την πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ στο προσφυγικό δήλωσε η Τασία Χριστοδουλοπούλου στην παρέμβασή της στη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής. 

Δεν έδειξε, μάλιστα, ούτε ίχνος αυτοκριτικής παρά την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί σε όλη τη χώρα λέγοντας ότι «δεν απολογούμαστε στους υμνητές της βαρβαρότητας».

Σύμφωνα με την ίδια «οι επικριτές μας εξυπηρετούν σκοπιμότητες και ψαρεύουν στα θολά νερά της μισαλλοδοξίας».

Όσον αφορά την επιλογη της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να καταργήσει τα κέντρα κράτησης όπως η Αμυγδαλέζα έκρινε ότι «καλώς αδειάσαμε τα κέντρα κράτησης, γιατί έπρεπε να τηρήσουμε τη διεθνή νομιμότητα και τους δικούς μας νόμους, που δεν επιτρέπουν την παραμονή σε αυτα διαφόρων κατηγοριών ανθρώπων, που ειχαν βρεθει αρχικα εκει, όπως ασυνόδευτοι ανήλικοι, αιτούντες άσυλο, χρήζοντες βοήθειας».

Επιτέθηκε, δε, στις προηγούμενες κυβερνήσεις ότι «παραβίαζαν τη διεθνή νομιμότητα και δεν σέβονταν τις διεθνείς συνθήκες για τα ανθρώπινα δικαιώματα».

«Το κράτος είναι υποχρεωμένο να δώσει καθεστώς ανοχής στους μετανάστες, όταν αυτοί δεν μπορούν να απελαθούν» λέγοντας ότι η εικόνα της Ευρώπης που αρνείται να σεβαστεί και να εφαρμοστεί συνθήκη της Γενεύης για τους πρόσφυγες.


Φλαμπουράρης υπέρ Τασίας

«Κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί το μέγεθος αυτής της κρίσης όταν αναλάβαμε» είπε στη συνέχεια ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης, αναφερόμενος στο προσφυγικό.

«Ευτυχώς, ανταποκριθήκαμε σε αυτή τη μεγάλη κρίση» εκτίμησε, για να προσθέσει: «Και δεν ήταν η μοναδική. Μέρα νύχτα είμαστε στις διαπραγματεύσεις». Ο λαός πρέπει να είναι περήφανος, που η κυβέρνησή του αντιμετώπισε τα προβλήματα, υποστήριξε ακόμη.

Παράλληλα, είπε πως θα πρέπει «να πούμε ευχαριστώ -και να αντικρούουμε τις επιθέσεις που δέχεται- και να αναγνωρίσουμε την Τασία Χριστοδουλοπούλου ως την υπουργό που άνοιξε το δρόμο για την αλλαγή, για τη στροφή που κάναμε στη μεταναστευτική και προσφυγική μας πολιτική».

Εκτίμησε, δε, πως η Ευρώπη κατάλαβε ότι το πρόβλημα ξεπερνά τις διαστάσεις που είχαν στο μυαλό τους οι Ευρωπαίοι και κατηγόρησε τις προηγούμενες κυβερνήσεις, λέγοντας ότι δεν άφησαν «ούτε μισό hotspot, αλλά μόνο κέντρα κράτησης».

«850.000 κόσμος πήγαν εκεί που ήθελαν, δεν είναι και λίγο» συνέχισε, για να επαναλάβει: «Δεν περιμέναμε αυτή τη λαίλαπα».

Παρατήρησε ακόμη ότι «με το κλείσιμο των συνόρων, είμαστε υποχρεωμένοι να φτιάξουμε, γρήγορα, πρόχειρα ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας για μετεγκατάσταση». Δεν λέω τυχαία το «ανοιχτά», επισήμανε, ενώ υποστήριξε ότι ήταν σωστή η απόφαση της κυβέρνησης να απευθυνθεί στο στρατό, για να προχωρήσει η κατασκευή των hotspots.

«Παρά τα όποια λάθη μας, πιστεύω ότι καμία κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί καλύτερα αυτήν την κρίση» κατέληξε ο κ. Φλαμπουράρης.


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου