Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

ΧΑΡΙΤΟΛΟΓΩΝΤΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΙΤΙΝΗ



Γράφει η Χαριτίνη Δημητρίου

Την φίλη μας Ευρώπη με 
πέντε φασκελώνω ,
επάνω στο τραπέζι τον 
γρόθο μου κτυπώ...
Εχύθη ο καφές μου , τα 
ρούχα μου λερώνω ,
κι όσες βλαστήμιες ξέρω 
αρχίζω να τις πω...
Γ. ΣΟΥΡΗΣ .

Αγαπημένοι μου  πως περνάνε οι μέρες , οι εβδομάδες , και εμείς εδώ να προσπαθούμε να πούμε τα δικά μας ...αλλιώς που όσο πάνε και  χειροτερεύουν .
Έτσι γιορτάσαμε και την 25η Μαρτίου  με παρελάσεις , και όχι ιδιαίτερα ..ταρατατζούμ !
Δεν μπορώ να πω ..ακούσαμε και μηνύματα λόγω της ημέρας από τους πολιτικούς αρχηγούς και τους κυβερνώντες, που πετάξανε κάτι κορώνες... μάλλον ζούνε σε ένα παράλληλο σύμπαν ! Ε ! Βρε φίλε τι ακούμε !
Αυτό πάλι που ακούσαμε από την ΕΡΤ την δημόσια τηλεόραση ( να την χαιρόμαστε.. όπως και το 2% που έχει  σε νούμερα τηλεθέασης ) , όταν η δημοσιογράφος που προσφώνησε τον Αρ. Ιερώνυμο << Μακαριστό Κ.Κ.Ιερώνυμο >> και τον Πρόεδρο 
της Δημοκρατίας Π.Παυλόπουλο << Πρωθυπουργό >> !
Έ ρε γλέντια ! Να κλάψω ή να γελάσω ..δεν ξέρω πια ..Το δελτίο στην Αραβική γλώασα μας μάρανε ..γίναμε  AL Jazeera ! 
Δεν μας φταίει ο γιαλός ..εμείς στραβά ..θεόστραβα αρμενίζουμε !
Την ψυχανάλυση την έχουμε στο τσεπάκι μας είναι το μόνο σίγουρο .
Βλέπεις τους κυβερνώντες χαλαρούς ..πιο χαλαρούς πεθαίνεις ! Τον Α.Τσιπρα να ταΐζει τις πάπιες στο Εθνικό κήπο , ήθελα να ήξερα την ίδια χαρά θα είχε και ο Τσέ Γκεβάρα αν υπέγραφε μνημόνιο ; Τι να πω...
Η Ειδομένη κοντεύει να γίνει Υεμένη . Οι λαθρομετανάστες , πρόσφυγες πνίγονται στη λάσπη και δεν πηγαίνουν στα κέντρα κράτησης . Ανεξέλεγκτες ΜΚΟ αλωνίζουν από τα νησιά μέχρι την Ειδομένη , και παροτρύνουν τους λαθρομετανάστες να σπάσουν τους φράχτες στα σύνορα . Τι συμβαίνει ; Που είναι το κράτος ; η αστυνομία ;  Ακούσαμε ότι κάτι θα γίνει ...Σας είπα ...η Ειδομένη ...θα γίνει Υεμένη !
Η Τουρκία συνεχίζει να στέλνει λαθρομετανάστες  με στόχο τα νησιά ,Λέσβο , Χίο και Κάρπαθο ! Αυτό πρέπει να προβληματίσει σοβαρά επιτέλους τους κυβερνώντες .
Όλοι μας βρισκόμαστε σε μια κατάσταση αναμονής . Κάποιοι λένε : Ότι κάτι θα γίνει..
Κάποιοι άλλοι : Τι να κάνουμε όσο έχουμε θα πληρώνουμε ..Και κάποιοι λιγό πιο αισιόδοξοι : Δεν μπορεί η κατάσταση θα αλλάξει.. Μια ολόκληρη  χώρα σε σόκ ! 
Παντού γίνεται του λαθρομετανάστη ! Η αστυνομία ανύπαρκτη .
Πιστεύετε ότι είμαστε ακόμα μέσα στην Συνθήκη  ΣΕΝΓΚΕΝ ; Τα κλειστά σύνορα τι σας λένε ; Σας πιάσαμε στον ύπνο Έλληνες ...και δεν έχετε ξυπνήσει ακόμα !
Βάλανε τον Δούρειο Ίππο ( τους λαθρομετανάστες ) και χάνουμε την Ελλάδα !
Από την άλλη ακούσαμε τον  Κ Μάρδα  να λέει να επενδύσουν οι μετανάστες ...δεν μπορώ άλλο με αυτά που ακούω..Α! Έ χουμε και συζήτηση στην Βουλή για την διαπλοκή ..Εδώ ο κόσμος καίγεται και οι πολιτικοί ..χτενίζονται ..
Ο Κ Φύλης θέλει να καταργήσει την Ιστορία από τα σχολεία όπως τα θρησκευτικά..
Βρέ πάρτε τον αγκαλιά ..Αλλά που να τον πάρεις αγκαλιά .. για αντίσκηνο στην Ειδομένη θα ήταν πιο χρήσιμος !
Τα χαράτσια έρχονται μαζί με την Τρόικα και τα πείσματα του ΔΝΤ . Ζούμε σε συνθήκες τρέλας που ο χρυσός δεν είναι σιωπή, αλλλά λιβάνι από τα πολλά μνημόσυνα που κάνουμε στις ζωές μας ! Η σήψη και η παρακμή ήταν πάντα εδώ , αλλά στις μέρες μας ..απλά ξεχείλισε  ! Ας θυμηθούμε... Και ας τους θυμήσουμε τι σημαίνει Έλληνας !
Γιατί οι Έλληνες δεν κρύβονται μέσα σε λίγα τετραγωνικά μέτρα συνόρων !
Κλείνοντας θα πω : << Ο Εθνικισμός είναι μορφή ενέργειας . Ολοι λοιπόν οι ενεργητικοί άνθρωποι είναι εθνικιστές , είτε το ξέρουν είτε όχι . Ο διεθνιστής είναι στοιχείο θανάτου για το Έθνος ! >>
ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ .
Είδαμε , ακούσαμε , κουτσομπολεύουμε !
Κοντοχωριανοί μου πάμε να ξεχασθούμε λίγο με τα αστεράκια μας !
Έσκασε μύτη το πανέξυπνο  και καλογυρισμενο τρέιλερ του Υ.F.S στον ANT-1 . 
Με την Μ.Μπεκατώρου υπέρλαμπρη γιατί πλησιάζει σιγά-σιγά η πρεμιέρα του Show  μεταμφιεσμένων . Με την μεγάλη επιτυχία των προηγούμενων κύκλων οι Κυριακές σίγουρα θα ανοίκουν στον ANT -1 .
Το ίδιο καλογυρισμένο και το τρέιλερ για το X-FACTOR στο ΣΚΑΙ . Ας ελπίσουμε τα δύο καλογυρισμενα τρέιλερ να μην είναι καλύτερα από τα Show που περιμένουμε να δούμε !
Η Κ.Καινούργιου χώρισε με τον συντροφό της ...λέει οριστικά ! Έτσι άρχισε να ρίχνει λίγο  πικρόχολα σχόλια ! Ο Γ.Αρναούτογλου καλεσμένος στο ΣΟΥ-ΚΟΥ ανέβασε τα νούμερα τηλεθέασης αρκετά . Με αφορμή αυτό , την είπε στον Ν.Μουτσινά και στην Μ.Μπεκατώρου ..<< Είναι που δεν τον θέλατε >> ...τους είπε ..
Ώπα Κατερινάκι ...δεν κάνει...Ο Ν.Μουτσινάς σε είχε βοηθήσει πάρα πολύ ! Δεν κάνει ...!
Η μάχη της τηλεθέασης του  Σ/Κ κρατάει στην πρώτη θέση το ΣΟΥ-ΚΟΥ στον ΑΝΤ-1 ,
δεύτερο το MEGA με το jenny-jenny , τρίτο το σπίτι μου-σπιτάκι μου στον AlFA , και τρίτο το E . με το στα καλά καθούμενα . 
Το tip της Εβδομάδας !
Τι μπορείς και τι πρέπει να κρεμάσεις στον άδειο τοίχο σου .
Ανάλογα με το στίλ και το χώρο σου , μια επιλογή είναι πολλά κάδρα με την ίδια κορνίζα και στο ίδιο μοτίβο . Και η αλλαγή έγινε ! 

Και μην ξεχνάτε η ζωή μας είναι στιγμές ευτυχίας ! 
Αυτά και άλλα χαριτωμένα την 
Άλλη Εβδομάδα με την Χαριτίνη !


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου