Τετάρτη 9 Μαρτίου 2016

Αναβρασμός στη Νέα Δημοκρατία από την αντικατάσταση Μεϊμαράκη στη Θεσμών



Τεράστια συζήτηση έχει προκαλέσει στη Βουλή η αντικατάσταση του πρώην προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας από τον Μάκη Βορίδη με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η αντικατάσταση γνωστοποιήθηκε την ημέρα που η Νέα Δημοκρατία ζήτησε με επιστολή των βουλευτών της, σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με αφορμή την υπόθεση Παπαγγελόπουλου και την εις βάρος του αναπληρωτού Υπουργού Δικαιοσύνης αναφορά της εισαγγελέως εφετών περί παρέμβασης στο έργο της Δικαιοσύνης. Με δεδομένο ότι τόσο ο Δ.Παπαγγελόπουλος όσο και ο Β.Μεϊμαράκης έχουν ως σημείο αναφορά τον Κώστα Καραμανλή οι περισσότεροι έσπευσαν να ερμηνεύσουν την αντικατάσταση Μεϊμαράκη ως αποτύπωμα της διάστασης απόψεων Μητσοτάκη-Μεϊμαράκη για την πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας να φέρει στη Βουλή την υπόθεση Παπαγγελόπουλου.

Η αλήθεια είναι ότι η αντικατάσταση Μειμαράκη δεν έχει σχέση με την υπόθεση Παπαγγελόπουλου. Και αυτό γιατί οι σχέσεις των δύο πλευρών είχαν "παγώσει" όταν ο κ. Μεϊμαράκης, αν και μέλος της Επιτροπής απουσίασε από τις συνεδριάσεις της Διάσκεψης των Προέδρων και τις ψηφοφορίες για το ΕΣΡ εκφράζοντας έτσι και την θεσμική του διαφωνία ως πρώην Πρόεδρος της Βουλής για το ότι η Νέα Δημοκρατία δεν συναίνεσε ώστε να συμπληρωθεί η απαιτούμενη από το Σύνταγμα πλειοψηφία για τον ορισμό ηγεσίας σε ανεξάρτητη αρχή. 

Από εκεί και πέρα ωστόσο έχει τεράστιο ενδιαφέρον το ότι τα δύο στρατόπεδα δίνουν εντελώς διαφορετικές εκδοχές για την αντικατάσταση του κ. Μεϊμαράκη. Κι ενώ από νωρίς το μεσημέρι από το γραφείο τύπου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίχθηκε ότι η αντικατάσταση ήταν αίτημα του ίδιου του κ. Μεϊμαράκη, αργά απόψε το βράδυ συνεργάτες του πρώην προέδρου της Βουλής διέψευδαν σε κάθε τόνο ότι ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε την αντικατάστασή του.

Οι ίδιες πηγές διευκρίνιζαν ότι ο κ. Μεϊμαράκης δέχθηκε τηλεφώνημα από τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Κώστα Τσιάρα, πριν να προκύψει η υπόθεση Παπαγγελόπουλου ο οποίος του μετέφερε αίτημα του Προέδρου του κόμματος αν συμφωνεί να αντικατασταθεί λόγω και των πολλών απουσιών του. Συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη επεσήμαναν ότι ο πρώην πρόεδρος της Βουλής λογω και του βεβαρημένου προγράμματός του δέχθηκε την αντικατάστασή του χωρίς ενόχληση, διευκρίνιζαν ωστόσο ότι αυτό δεν έγινε με πρωτοβουλία του κ. Μεϊμαράκη.

ΛΥΚ.

Πηγή : parapolitika.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου