Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

Ο Φίλης ξανακτύπησε : Για να μείνουν τα θρησκευτικά στα σχολεία, πρέπει να αναμορφωθούν



Δεν τα θέλει, δεν τα θέλει, δεν τα θέλει από την αρχή!!!!

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στην εφημερίδα Καθημερινή ο κύριος Φίλης για να μείνουν σαν μάθημα τα θρησκευτικά θα πρέπει να αναμορφωθούν.

Προσανατολίζεται στο μάθημα θρησκειολογίας ο κύριος Φίλης και εάν προλάβει και είναι ακόμα κυβέρνηση το κόμμα του θέλει να απαγκιστρωθεί από τον «ομολογιακό χαρακτήρα» του το μάθημα των Θρησκευτικών.

Για να μείνουν τα θρησκευτικά ως υποχρεωτικό μάθημα στα σχολεία, πρέπει να αναμορφωθούν, μας λέει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης και εξηγεί πως πρέπει να προωθηθεί η κατάργηση του ομολογιακού χαρακτήρα του μαθήματος και να προσανατολιστεί προς τη θρησκειολογία. 

Η αναμόρφωση του μαθήματος είναι απαραίτητη προϋπόθεση για να παραμείνει υποχρεωτική η διδασκαλία του για όλους τους μαθητές, σε αντίθετη περίπτωση, τα θρησκευτικά θα γίνουν προαιρετικά τόνισε ο κύριος Φίλης.

Έτσι λοιπόν το επακόλουθο είναι έτσι και προλάβει φυσικά ο κύριος Φίλης που δεν φαίνεται αυτό, όταν βλέπουν εκκλησία τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας και μας ρωτάνε τι είναι αυτό και να προσπαθούμε εμείς να τους μεταδώσουμε τα περί θρησκείας και το νόημα της εκκλησίας.

Το επόμενο βήμα είναι να καταργηθεί από τα Πανεπιστήμια και η Θεολογία σωστά;


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου