Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016

Παπαγγελόπουλος: Καμία παρέμβαση στη Δικαιοσύνη



Ως μια «λυσσαλέα επίθεση που έχει στόχο να συγκαλύψει ευθύνες άλλων» περιέγραψε την υπόθεση των καταγγελιών της εισαγγελέως Γ. Τσατάνη ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, αναφερόμενος στην υπόθεση που αποτέλεσε την αφορμή για τη χθεσινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή. Ο κ. Παπαγγελόπουλος ζήτησε να κληθούν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας η κ. Τσατάνη, η κ. Γκοτζαμάνη, ο κ. Βγενόπουλος, ο κ. Σηφουνάκης καθώς και άλλοι, και να γίνουν ακόμα και κατ’ αντιπαράσταση εξετάσεις, ώστε να αποκαλυφθεί η αλήθεια. Μάλιστα, αναφορικά με την κ. Τσατάνη, άφησε σαφείς αιχμές για τα κίνητρά της, λέγοντας ότι είναι σύζυγος και μητέρα στελεχών και υποψήφιων βουλευτών της Ν.Δ.

Ο κ. Παπαγγελόπουλος απάντησε και σε αναφορές του κ. Σταύρου Θεοδωράκη σε υποθέσεις που έθεσε στο αρχείο, αναφορές που διέψευσε, για να επισημάνει ότι «γελάνε όσοι έχουν γνώση του χώρου της Δικαιοσύνης με την καταγγελία ότι εγώ και η κυβέρνηση επιχειρούμε παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη». Ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος ανέφερε στην τοποθέτησή του ότι «ουδέποτε πήρα τηλέφωνο οποιονδήποτε δικαστή ή εισαγγελέα για να του πω οτιδήποτε, για οποιαδήποτε υπόθεση και ουδέποτε απάντησα όταν μου τηλεφώνησαν κάποιοι από αυτούς που αναφέρθηκαν εδώ». Στην τοποθέτησή του έδειξε να αποστασιοποιείται από την κεντρική επιλογή της κυβέρνησης για θέματα διαφθοράς στη Δικαιοσύνη. «Δεν σπεύδω να προσυπογράψω ότι το κύριο θέμα της Δικαιοσύνης σήμερα είναι η διαφθορά, διότι Δικαιοσύνη σημαίνει πολλά επιπλέον από τη διαφθορά, που είναι σημαντικό πρόβλημα».

Ο κ. Παρασκευόπουλος υπεραμύνθηκε του έργου του στο υπουργείο κατά την προηγούμενη περίοδο, επισημαίνοντας ότι η κυβέρνηση παρέλαβε τεράστιο αριθμό εκκρεμών υποθέσεων, με τη βραδεία απονομή δικαιοσύνης να είναι ζήτημα που απασχολεί και τους θεσμούς, και κατάφερε να βελτιώσει αυτή την κατάσταση. Ανέφερε, επίσης, ότι βελτιώθηκε η κατάσταση στις φυλακές και κατέληξε επισημαίνοντας ότι «αυτή η κυβέρνηση θα παραδώσει στη χώρα μια Δικαιοσύνη σε υψηλότερο επίπεδο από αυτό που παρέλαβε».

Ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού, απαντώντας στην κριτική του κ. Τσίπρα για νομοθετικές ρυθμίσεις που έγιναν στη διάρκεια της θητείας του, δήλωσε υπερήφανος για το έργο του στο υπουργείο Δικαιοσύνης. Απευθυνόμενος προς τον υπουργό Δικαιοσύνης, Ν. Παρασκευόπουλο, ανέφερε ότι με διατάξεις που εκείνος πέρασε αποφυλακίσθηκαν καταδικασθέντες για κακουργήματα, έχοντας εκτίσει το 1/3 της ποινής. «Για ποιο ηθικό πλεονέκτημα μας λέτε;», ρώτησε.

Έντυπη Καθημερινή



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου