Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016

Ερώτηση βουλευτών της Ν.Δ. για τα αποθεματικά του ΕΤΕΑ




«Αφανισμό» των αποθεματικών στο Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) για πληρωθούν οι συντάξεις του Μαρτίου, καταγγέλλουν σε ερώτησή τους προς τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο 16 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, με επικεφαλής τον Βασίλη Οικονόμου και συνυπογράφοντες τον αντιπρόεδρο του κόμματος Άδωνι Γεωργιάδη και τον πρώην υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Όπως αναφέρουν, η διοίκηση του ΕΤΕΑ αποφάσισε να προχωρήσει στη ρευστοποίηση ομολόγων 90 εκατ. ευρώ στην ονομαστική τους αξία σε συνέχεια της ρευστοποίησης ομολόγων 50 εκατ. ευρώ προ δύο μηνών, με σκοπό να συμπληρωθεί το έλλειμμα από τα 280 εκατ. που υπολείπονται κάθε μήνα για την πληρωμή επικουρικών συντάξεων.

Οι βουλευτές της Ν.Δ. καταγγέλλουν πως πρόκειται για ενέργεια η οποία πλήττει καίρια τους σημερινούς και τους αυριανούς συνταξιούχους.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλούνται οι ερωτώντες βουλευτές, το Ταμείο έχει ατύπως προτείνει στο υπουργείο Εργασίας να προχωρήσει σε μειώσεις επικουρικών συντάξεων σε ποσοστό 6% έως 8% για όλους.

Κατόπιν αυτών, γίνεται λόγος όχι μόνον για άτυπη κήρυξη στάσης πληρωμών από το ΕΤΕΑ, αλλά και για «ποινικές ευθύνες για τις ενέργειες της Διοίκησης και των μελών του δ.σ.», αφού ρευστοποιεί τα αποθεματικά του Ταμείου «σε σαφώς μικρότερες τιμές, ζημιώνοντας την περιουσία των ασφαλισμένων».



Πηγή : naftemporiki.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου