Τρίτη 22 Μαρτίου 2016

Καλές οι αποκαλύψεις για διαφθορά αλλά όταν γίνονται για αποπροσανατολισμό είναι στημένο το σκηνικό


Κώστας Βουκελάτος

Στριμωγμένη η κυβέρνηση και βλέποντας ότι καταποντίζεται σε όλα τα επίπεδα μέσα και έξω προσπαθεί να αποπροσανατολίσει με αποκαλύψεις διαφθοράς μήπως και κερδίσει χρόνο.

Καλές οι αποκαλύψεις αλλά ο Έλληνας πολίτης γνωρίζει και ξέρει οπότε αναρωτιέται γιατί τώρα κύριοι; Και γιατί αυτή την στιγμή; Δεν είμαστε τόσο κορόιδα!! 

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πολίτης είναι τόσο σοβαρά που οι αποκαλύψεις πάνε σε δεύτερη μοίρα γιατί το μέλλον προδιαγράφεται για τον ίδιο και την οικογένεια του δυσοίωνο και χωρίς ελπίδα.

«Ονόματα με διευθύνσεις κι αριθμούς» υπόσχονται οι ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ παίζοντας το χαρτί του αποπροσανατολισμού μήπως και καλύψουν την ανικανότητα και ρίξουν σκιά στις αλλεπάλληλες ήττες που έχουν υποστεί και επηρεάζουν την χώρα και τους πολίτες.

Περιμένουμε λοιπόν τις «αποκαλύψεις», «καταγγελίες» και «βόμβες» που θα διαμορφώσουν «ένα διαφορετικό πολιτικό τοπίο»  και θα κάνουν σεισμό όπως λένε από την κυβέρνηση, αλλά το επαναλαμβάνω ο πολίτης προτιμά ότι έχετε να το στείλτε στην δικαιοσύνη και να την αφήσετε να κάνει την δουλειά της χωρίς παρεμβάσεις γιατί άλλα είναι τα ουσιαστικότερα προβλήματα τα οποία είναι τεράστια και τα έχετε δημιουργήσει εσείς οι κυβερνώντες και η πολιτική σας. 

Ο κόσμος έχει τεράστια προβλήματα για να ασχοληθεί με κάτι το οποίο καλύτερα από το να το διατυμπανίζουν και να το διαφημίζουν θα ήταν καλύτερα να έχουν αποδώσει τιμωρία εκεί που πρέπει και αυτό ναι θα ήταν είδηση.

Και μίας και λέμε και για παρεμβάσεις στην δικαιοσύνη σήμερα εκτός των "βομβών" αποκαλύψεων θα συζητηθεί και το θέμα Παπαγγελόπουλου που αφορά πολιτικές παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη,  «εξηγήσεις» του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης για θέματα Διαφθοράς και για τις βαριές κατηγορίες που το αποδίδουν ότι ο ίδιος επιχείρησε παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης; 

Την σημερινή συζήτηση που θα ξεκινήσει στις 7μ.μ. ζήτησε ο Τσίπρας, εξαιτίας των διαστάσεων που πήραν οι δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για την καταγγελία της εισαγγελέως Γεωργίας Τσατάνη, σύμφωνα με την οποία υπήρξαν παρεμβάσεις και απειλές προς την ίδια, προκειμένου να επιστρέψει την υπόθεση που αφορούσε στον Ανδρέα Βγενόπουλο (σ.σ. τέθηκε από την ίδια πρόσφατα στο αρχείο) στον εισαγγελέα Διαφθοράς, με το επιχείρημα (του υπουργού) ότι αυτός ήταν ο αρμόδιος.

Ο λόγος λοιπόν στην  σημερινή προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή με τον Τσίπρα να ανεβαίνει στο βήμα μετά τους βασικούς ομιλητές τον υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος  και κύριο Παπαγγελόπουλο και έχοντας κρυφά τα χαρτιά του για το τι θα πει και τι θα αποκαλύψει.

Πάντως καλή η αντιμετώπιση της διαφθοράς και διαπλοκής αλλά με ουσιαστική αντιμετώπιση και όχι για να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη και τους πολίτες από τα τεράστια προβλήματα που τους έχει δημιουργήσει η διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ αυτό τον ενάμιση χρόνο.

Πράξεις θέλει ο πολίτης και όχι ανακοινώσεις και καταγγελίες από το βήμα της βουλής.




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου