Τετάρτη 16 Μαρτίου 2016

Ν. Μαζιώτης: Η αποτυχία της απόδρασης δεν θα μας λυγίσει

Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ


«Επαναστατική πράξη» χαρακτηρίζει ο Νίκος Μαζιώτης την απόπειρα απόδρασής του με ελικόπτερο που οργανώθηκε από την Πόλα Ρούπα στις 21 Φεβρουαρίου, προσθέτοντας ότι «η αποτυχία της επιχείρησης δεν θα μας λυγίσει».

«Η απόπειρα απόδρασης με ελικόπτερο στις 21 Φεβρουαρίου 2016 από τις φυλακές Κορυδαλλού, επιχείρηση που πραγματοποίησε η συντρόφισσα Πόλα Ρούπα, μέλος του Επαναστατικού Αγώνα, ήταν μια επαναστατική πράξη, μια ενέργεια αντάρτικου για την απελευθέρωση πολιτικών κρατουμένων», αναφέρει σε κείμενό του που αναρτήθηκε σε ιστότοπο του αντιεξουσιαστικού χώρου και προσθέτει: «Ήταν μια ενέργεια συνέχισης της δράσης του Επαναστατικού Αγώνα, απάντηση στις κατασταλτικές επιχειρήσεις του κράτους εναντίον της οργάνωσης αλλά και εναντίον άλλων συντρόφων πολιτικών κρατουμένων που βρίσκονται στις φυλακές για ένοπλη δράση».

Όπως αναφέρεται επίσης στο ίδιο κείμενο, «η επιχείρηση απόδρασης ήταν μια ενέργεια προς την κατεύθυνση συνέχισης της ένοπλης επαναστατικής δράσης, για την προώθηση του αγώνα για την ανατροπή του κεφαλαίου και του κράτους, για την ανατροπή της πολιτικής των προγραμμάτων διάσωσης του καθεστώτος που έχει επιβάλει η τρόικα των υπερεθνικών αφεντικών της χώρας, ΕΕ, ΕΚΤ, ΔΝΤ, στους οποίους έχει προστεθεί και ο ESM, με την ψήφιση και εφαρμογή του γ’ μνημονιακού προγράμματος από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Νίκος Μαζιώτης κάνει ειδική αναφορά και στην πρόσφατη καταδικαστική απόφαση σε βάρος του, τονίζοντας ότι αποτελεί τον «τελευταίο κρίκο στην αλυσίδα της κατασταλτικής αντιμετώπισης του Επαναστατικού Αγώνα από το καθεστώς».

«Η επιβολή της εσχάτης των ποινών για την επίθεση της οργάνωσης εναντίον των αφεντικών της χώρας αποτελεί μια συνειδητή πολιτική απόφαση και όχι απλά μια δικονομική υπερβολή. Όπως έχω ήδη δηλώσει, η απόφαση αυτή σκοπό δεν έχει να τρομοκρατήσει εμένα – γιατί ξέρουν ότι είμαι και θα παραμείνω αμετανόητος –, αλλά αυτούς που θα θελήσουν να επιλέξουν τον ένοπλο αγώνα», γράφει μεταξύ άλλων.


Πηγή : naftemporiki.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου