Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Ομολογία τζιχαντιστή που η Τουρκία θέλει να κρύψει: Έπαιρνα εντολές από τη ΜΙΤ - ΒΙΝΤΕΟ


Τζιχαντιστής που έπεσε στα χέρια των Κούρδων της Συρίας ομολογεί ότι εκτελούσε εντολές της ΜΙΤ και περιγράφει πώς έβαλε βόμβες στα γραφεία του Κουρδικού κόμματος HPD στα Άδανα και τη Μερσίνα. Ο Τζιχαντιστής καταζητείται από την Τουρκία ως ύποπτος για την πρόσφατη βομβιστική επίθεση στην Κωνσταντινούπολη. 

Ωστόσο το στρατιωτικό σκέλος των Κούρδων της Συρίας YPG ανακοίνωσε ότι έπεσε στα χέρια τους και μάλιστα τον υποχρέωσαν να δώσει συνέντευξη η οποία και μαγνητοσκοπήθηκε.

Στη συνέντευξη, που δημοσιεύουν τα tourkikanea.gr ανέφερε πως η Τουρκία διασφαλίζει υλικοτεχνική και στρατιωτική υποστήριξη στις οργανώσεις ISIS, Μέτωπο Νούσρα και Aχράρ ους Σάμ και ότι την εντολή για να κάνει τις επιθέσεις στα γραφεία του HDP (σημ. μεταφρ : το κουρδικό κόμμα της Τουρκίας) του την έδωσαν στελέχη της ΜΙΤ που ήταν εντός αυτών των οργανώσεων.

Εντολή για δράση κατά του HDP 

Μετά από την επίθεση αυτοκτονίας στην λεωφόρο του Πέρα στην Κωνσταντινούπολη, στην οποία σκοτώθηκαν 4 άτομα και τραυματίστηκαν 36, στην επικαιρότητα ήρθε πάλι ο Γιλντίζ που επί μήνες τώρα αναζητείται από την τουρκική υπηρεσία πληροφοριών.

Mιλώντας στο συριακό ειδησεογραφικό πρακτορείο ANHA υποστήριξε πως ένας πράκτορας της ΜΙΤ ονόματι Εφέ που ήταν και εκ των υπευθύνων για το ISIS, συναντήθηκε μαζί του στις 7 Ιουνίου πριν από τις τουρκικές εκλογές. Ο Γιλντίζ που είναι γνωστό πως αναζητείται από τις υπηρεσίες πληροφοριών με την υποψία για βομβιστή αυτοκτονίας¨, είπε πως στην συνάντηση του με τον πράκτορα της ΜΙΤ Εφέ, του δόθηκε η εντολή να δράσει κατά του HDP με τρόπο που να προκαλέσει αίσθηση.

Οι συναντήσεις στην Τουρκία

Μετά από συνομιλίες που είχαν οι πράκτορες της ΜΙΤ Εμπού Μουσάντ και Εμπού Μπεκίρ με μέλη της ISIS, εγώ πέρασα πολύ εύκολα τα σύνορα και εισήλθα στην Τουρκία. Μετά από το πέρασμα στην Τουρκία βρεθήκαμε σε ένα σπίτι με τον Εφέ. Μετά από 1-2 μέρες ήρθε με χάρτη γραφείων του HDP. Αφού εργαστήκαμε πάνω στον χάρτη, έφερε μετά 2,5 κιλά ΤΝΤ.¨

Ο Γιλντίζ ανέφερε πως για να εντοπίσει που βρισκόταν το κτίριο του HDP μετείχε στην συγκέντρωση για την εργατική Πρωτομαγιά και ότι μετά από την συγκέντρωση εντόπισε το κτίριο του HDP και κέρδισε την εμπιστοσύνη των μελών τους εκεί.

Mετά από την επίθεση εύκολα πέρασε στην Ράκκα

Ο Γιλντίζ δήλωσε : ¨Στα γραφεία του HDP στην Μερσίνα, πήγα στα εκεί μέλη του HDP γλυκά και αναψυκτικά. Εκεί είχα την δυνατότητα και συνομίλησα με στελέχη και βουλευτές του κόμματος. Μετά πήγα στα Άδανα. Πήγα και εκεί στα γραφεία του HDP. Συζητήσαμε και ήπιαμε τσάι με μέλη του HDP. Μετά από την αναγνώριση που έκανα και στα δύο γραφεία, είδα ότι ήταν ανοιχτά. Πήγα σε ανθοπώλη και πήρα δύο ανθοδέσμες. Τα λουλούδια που αγόρασα τα έβαλα σε γλάστρες δίνοντας έτσι την εικόνα ενός δώρου και μέσα στις γλάστρες ήταν οι βόμβες. Μπήκα στα γραφεία του HDP. Eκείνη την μέρα ήταν η συγκέντρωση του HDP στα Άδανα. Έδωσα την γλάστρα σε αυτόν που κάνει τσάι εκεί και του είπα να την βάλει στο μπαλκόνι. Αυτός όμως την πήρε και την έβαλε στο γραφείο του προέδρου. Επίσης και στην Μερσίνα έδωσα τα λουλούδια για να τα βάλουν στο μπαλκόνι¨.

Ο Γιλντίζ πρόσθεσε πως οι βόμβες ήταν με ωρολογιακό μηχανισμό έσκασαν την προκαθορισμένη ώρα και ότι έστω και αν δεν υπήρξε απώλεια ζωών, προκάλεσαν θόρυβο και το γεγονός απασχόλησε την επικαιρότητα. Τέλος είπε πως μετά από τις επιθέσεις στ γραφεία του HDP, εύκολα πέρασε στην Τελ Αμπιγιάντ και από εκεί στην Ράκκα. 




Πηγή : onalert.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου