Δευτέρα 7 Μαρτίου 2016

Σαμαράς: Κοινοί και αδιόρθωτοι συκοφάντες στο ΣΥΡΙΖΑ


Δριμύ κατηγορώ του πρώην πρωθυπουργού προς το κυβερνών κόμμα. Υπερασπίστηκε τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, δήλωσε δικαιωμένος από τις εξελίξεις. Εξέφρασε τη στήριξή του στον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ για τον ίδιο διεμήνυσε πως... δεν υποστέλλει τη σημαία του αγώνα.


Σαμαράς: Κοινοί και αδιόρθωτοι συκοφάντες στο ΣΥΡΙΖΑ-Δεν υποστέλλω τη σημαία του αγώνα

Μετωπική επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε πριν από λίγο ο Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη του δημόσια παρέμβαση από τη στιγμή που ανέλαβε την ηγεσία της ΝΔ ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μιλώντας σε εκδήλωση της ΝΟΔΕ Μεσσηνίας, ο πρώην πρωθυπουργός δήλωσε δικαιωμένος για τα πεπραγμένα της κυβέρνησής του, αλλά και για τις προειδοποιήσεις που είχε απευθύνει πριν από τις περσινές εκλογές για το ενδεχόμενο νίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρθηκε σε σειρά λαθών του κυβερνώντος κόμματος, για τα οποία «θα λογοδοτήσει» και τα οποία –όπως είπε- «πήγαν πίσω τη χώρα», καταλήγοντας στη διαπίστωση ότι «δεν έκανε απλώς «κάποια λάθη», ολόκληρος είναι ένα πελώριο λάθος! Ήταν ένα τραγικό «ατύχημα» που δεν έπρεπε να συμβεί».

Ο κ. Σαμαράς τάχθηκε κατά της συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς «με αντιπάλους σου μπορείς να συνεργαστείς, αν το καλέσει η ανάγκη, όμως με συκοφάντες ποτέ», ενώ ιδιαίτερα επικριτικός ήταν για όσους συσχετίζουν το «κύκλωμα εκβιαστών» με την κυβέρνησή του.

Όσον αφορά τη ΝΔ, όπως εκτίμησε ο πρώην πρωθυπουργός, «μπορεί να δώσει ξανά αληθινή ελπίδα στον τόπο» και κάλεσε όλους να σταθούν δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη που «μπορεί να τα καταφέρει».
Για τον ίδιο, ανέφερε ότι «δεν υποστέλλω τη σημαία του αγώνα. Δεν το έκανα ποτέ στο παρελθόν, ούτε και πρόκειται να το κάνω...».

Συγκεκριμένα, ο Αντώνης Σαμαράς είπε για:

-Την κυβέρνησή του: Θεωρώ τύχη και υψίστη τιμή ότι υπηρέτησα τη χώρα μου όχι στα εύκολα, αλλά στα δύσκολα! Κι είμαι υπερήφανος, γιατί στις μέρες που εγώ την υπηρέτησα τη φέραμε σε πολύ καλύτερη θέση απ' ό,τι τη βρήκαμε. Πάλεψα με «θεούς και δαίμονες». Αλλά κράτησα τη χώρα όρθια... Είδα πολλές φορές την κρίσιμη στιγμή να μου «τραβάνε το χαλί κάτω από τα πόδια». Όχι μία, πολλές φορές. Κι από πολλές πλευρές...

-Τα λάθη του ΣΥΡΙΖΑ: Δυστυχώς, δεν έκαναν «κάποια λάθη». Τα έκαναν όλα λάθος! Ήταν λάθος του κ. Τσίπρα ο Βαρουφάκης . Ήταν λάθος του η κα. Κωνσταντοπούλου. Ήταν λάθος του η κα. Τασία. Δεν υπάρχει τίποτε που να υποσχέθηκε ο κ. Τσίπρας και να μην έκανε το ακριβώς αντίθετο... Ο ΣΥΡΙΖΑ πήγε τη χώρα πίσω! Δεν έκανε απλώς «κάποια λάθη». Ολόκληρος είναι ένα πελώριο λάθος! Ένα τραγικό «ατύχημα» που δεν έπρεπε να συμβεί. Αλλά συνέβη... Και τώρα λέει κι άλλα ψέματα για να καλύψει τα αλλεπάλληλα λάθη του. Ο λαϊκισμός και η εξαπάτηση με τον ολοκληρωτισμό ερωτοτροπούν πάντοτε! Όταν η Ελλάδα, με τόσες θυσίες του λαού της, κατάφερνε πέρσι τον Ιανουάριο να βγαίνει και από την κρίση και από τα μνημόνια κι από την ύφεση - κι έρχεσαι εσύ, υπόσχεσαι ότι θα τα κάνεις όλα «καλύτερα», κι ένα χρόνο αργότερα τα πράγματα γίνονται πολύ χειρότερα, αυτό θα σε κυνηγά για πάντα. Γι' αυτά όλα θα λογοδοτήσει! Κι η «τιμωρία» αυτή έχει αρχίσει, μη κάνετε λάθος... Η φθορά τους είναι ήδη τεράστια!

-Το προσφυγικό – μεταναστευτικό: Ήταν λάθος του που άνοιξε τα σύνορα. Και προσκάλεσε τους πάντες να έλθουν... Ήταν λάθος του που μας έλεγε πως «δεν υπάρχουν παράνομοι μετανάστες», πως όλοι «πρόσφυγες» είναι τάχα. Τώρα τον αναγκάζουν να τους ξεχωρίζει... Ήταν λάθος του που έκλεισε την «Αμυγδαλέζα», το κλειστό κέντρο κράτησης παράνομων, απ' όπου τελικά ζητούσαν μόνοι τους να επιστρέψουν στις πατρίδες τους. Και στις μέρες μας πράγματι, ελέγξαμε τις ροές. Είναι απάνθρωπο, να συμβιώνουν σε καταυλισμούς οι πρόσφυγες μαζί με παράνομους μετανάστες. Πρέπει να τους διαχωρίσουμε, γιατί σε λίγο οι πρόσφυγες θα γίνουν θύματα βίας από κάποιους «λαθραίους». Ήταν λάθος του που ζητούσε την κατάργηση της FRONTEX και διακήρυσσε πως θα... διαλύσει το ΝΑΤΟ!

-Την οικονομία: Ήταν λάθος του Τσίπρα, όταν κραύγαζε πως «θα βαράει τα νταούλια και θα χορεύουν οι αγορές»! Ήταν λάθος του Τσίπρα, που δεν έκλεισε, πέρσι τον Ιούνιο, την τελευταία «αξιολόγηση» της προηγούμενης συμφωνίας που, έτσι κι αλλιώς, τελείωνε. Ήταν λάθος του που αύξησε τη φορολογία, ήταν λάθος του που έδιωξε επενδυτές, ήταν λάθος του που ματαίωσε αποκρατικοποιήσεις. Ήταν λάθος του που κραύγαζε: «Μέρκελ go home».

-Το κύκλωμα εκβιαστών: Συκοφαντούν τους αντιπάλους τους και προσπαθούν να ελέγξουν πλήρως την πληροφόρηση. Χτυπάνε μανιασμένα την προηγούμενη κυβέρνηση, ενώ καταστρέφουν οι ίδιοι τη χώρα... Έφτασαν στο έσχατο κατάντημα να κατηγορούν εμάς για «κύκλωμα εκβιαστών». Μας «χρεώνουν» ποιους; Αυτούς που έβριζαν εμάς επί χρόνια και στήριζαν το ΣΥΡΙΖΑ μέχρι τώρα! Μέχρι και πρωτοσέλιδο, ολοσέλιδο... κηδειόσημο είχε βγάλει για μένα αυτό το «κύκλωμα»! Ενώ τον ΣΥΡΙΖΑ τον στήριζαν με κάθε τρόπο. Μέχρι και τη μέρα του debate των πολιτικών αρχηγών, τους έβγαλαν στην κρατική ΕΡΤ του ΣΥΡΙΖΑ, να βρίζουν τη Νέα Δημοκρατία! Αυτούς προσπαθούν να μας «χρεώσουν» τώρα. Τέτοιο κατάντημα... Είναι κοινοί συκοφάντες!

-Συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ: Με ανθρώπους που έκαναν λάθη – ακόμα και βαριά λάθη - μπορείς να συνεργαστείς. Αν αναγνωρίσουν τα λάθη τους, βέβαια... Με ανθρώπους που είπαν ψέματα – ακόμα και σε βαθμό εξαπάτησης – μπορείς να συνεργαστείς, αν το απαιτήσουν οι περιστάσεις. Εφ' όσον ζητήσουν, βέβαια, συγγνώμη για τα ψέματά τους... Αλλά με ανθρώπους που, πέρα από τα ψέματα που είπαν και λένε ακόμα, πέρα από τα λάθη που έκαναν και κάνουν ακόμα, συκοφαντούσαν συνεχώς και συνεχίζουν να συκοφαντούν, δεν μπορεί κανείς να συνεργαστεί. Γιατί όπως έλεγε και ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Τσάτσος, ο συκοφάντης είναι το χειρότερο «θηρίο! Με αντιπάλους σου, ναι, μπορείς να συνεργαστείς, αν το καλέσει η ανάγκη. Με συκοφάντες ποτέ!

-Αδειοδοτήσεις των ΜΜΕ: Παριστάνει ότι θέλει να ελέγξει τη «διαπλοκή» και αποκαλύπτεται ότι πάει να ελέγξει απευθείας την αδειοδότηση των ΜΜΕ. Να έχει τον απόλυτο έλεγχο στη πληροφόρηση.

-Τη Νέα Δημοκρατία: Δεν θα αργήσει να ξημερώσει! Μπορεί ακόμα η χώρα να ξαναγυρίσει στις πολιτικές που δοκιμάστηκαν και απέδωσαν... Το κάναμε ήδη μια φορά, στις δραματικές συνθήκες το 2012. Θα το ξανακάνουμε! Η Νέα Δημοκρατία είναι εγγύηση γι' αυτό. Και άλλες δυνάμεις είναι σήμερα πιο ώριμες απ' ό,τι ήταν λίγους μήνες πριν. Η Ελλάδα μπορεί να προχωρήσει και να μείνει σε ευρωπαϊκή πορεία. Οι φόροι μπορούν να αρχίσουν ξανά να μειώνονται και η ανάπτυξη να επιστρέψει. Η Νέα Δημοκρατία μπορεί να δώσει ξανά αληθινή Ελπίδα στον τόπο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μπορεί να τα καταφέρει. Κι είμαστε όλοι δίπλα του...

-Για τον ίδιο: Με γνωρίζετε όλοι καλά τόσα χρόνια πλέον... Ξέρετε πως αυτά που λέω τα πιστεύω. Ξέρετε πως αυτά που πιστεύω, τα παλεύω πάντα. Και «μόνος και μετά πολλών»... Ξέρετε ότι δεν υποστέλλω τη σημαία του αγώνα. Δεν το έκανα ποτέ στο παρελθόν, ούτε και πρόκειται να το κάνω... Είμαι παρών, είμαι μαζί σας, είμαι δίπλα σας... Αυτή την Ελλάδα που ονειρευόμαστε θα την φτιάξουμε όλοι μαζί.



Φίλιππος Πανταζής 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου