Τρίτη 1 Μαρτίου 2016

Κατά του βέτο για το προσφυγικό ο Μητσοτάκης




Αντίθετος με το ενδεχόμενο ενός βέτο στη Σύνοδο Κορυφής, αν η χώρα μας δεν πάρει αυτά που ζητά στο προσφυγικό, δηλαδή τον καταμερισμό των προσφύγων εμφανίζεται ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.   

Ο κ. Μητσοτάκης σημειώνει ότι δεν είναι αναγκαίες οι βεβιασμένες και μονομερείς ενέργειες καθώς θα εντείνουν την απομόνωση της χώρας και θα τραυματίσουν περαιτέρω την αξιοπιστία της. Σύμφωνα με τον ίδιο αυτό που πρέπει να κάνει η Ελλάδα είναι να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν περισσότερους συμμάχους και να αναληφθούν ουσιαστικές πρωτοβουλίες.   

Υπενθυμίζεται ότι την Παρασκευή θα συνεδριάσει το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το προσφυγικό εν όψει και της Συνόδου Κορυφής στις 7 Μαρτίου.   Η Ν.Δ. έχει προτείνει το δικό της σχέδιο για την αντιμετώπιση της κατάστασης με έξι σημεία-προτάσεις που θα καταθέσει και στη σύσκεψη και είναι το εξής:   

α) Nα αξιοποιηθεί το σύνολο του κρατικού μηχανισμού, συμπεριλαμβανομένων των Ενόπλων Δυνάμεων. 

β) Να δημιουργηθούν εντός της εβδομάδας όλοι οι «φυλασσόμενων ανοικτοί αλλά και “κλειστοί” χώροι προσωρινής διαμονής». 

γ) Να υπάρξει καλύτερος συντονισμός ανάμεσα στις κρατικές υπηρεσίες και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. 

δ) Εγγυήσεις ότι η ΝΑΤΟϊκή δύναμη θα συμβάλει αποφασιστικά, μαζί με τον FRONTEX, στην αποτροπή των μεταναστευτικών ροών 

ε) Να αξιοποιηθεί κάθε διαθέσιμο κονδύλι και να υποβληθεί αίτημα για έκτακτη οικονομική επιχορήγηση από την ΕΕ. στ) Να αναληφθούν παράλληλες πρωτοβουλίες με στόχο τη βελτίωση της διεθνούς εικόνας της χώρας. 


Πηγή : lifo.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου