Τρίτη 15 Μαρτίου 2016

«Μαύρη χήρα» σκόρπισε το θάνατο στην Αγκυρα



Είναι βέβαιο ότι ένας από τους βομβιστές αυτοκτονίας της χθεσινής επίθεσης στην Αγκυρα ήταν γυναίκα, ανακοίνωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης Νουμάν Κουρτουλμούς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Ο δεύτερος καμικάζι ήταν άνδρας, αλλά δεν έχει ακόμη ταυτοποιηθεί, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο τα στοιχεία της γυναίκας έχουν ταυτοποιηθεί από τα δακτυλικά της αποτυπώματα και το όνομά της είναι Σεχέρ Τζαγκλά Ντεμίρ. Κατά πληροφορίες από τούρκους αξιωματούχους ασφαλείας η 24χρονη Ντεμίρ, που γεννήθηκε το 1992 στην πόλη Καρς της ανατολικής Τουρκίας, είχε ενταχθεί στην αυτονομιστική οργάνωση των Κούρδων ανταρτών το 2013.
Νωρίτερα αξιωματούχοι των υπηρεσιών ασφαλείας ανακοίνωσαν ότι μία γυναίκα, μέλος του εκτός νόμου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), πιστεύεται ότι είναι ένας από τους δύο ύποπτους που πραγματοποίησαν τη χθεσινή επίθεση στο κέντρο της 'Αγκυρας, ανακοίνωσαν
"Πιστεύουμε ότι ένας από τους δράστες είναι μια γυναίκα που είχε διασυνδέσεις με το ΡΚΚ", είπε ο αξιωματούχος που ζήτησε να μην κατονομαστεί. Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι τουλάχιστον ένας από τους δράστες της επίθεσης σκοτώθηκε και έκανε λόγο για την πιθανότητα να υπάρχει και δεύτερος "καμικάζι".

Υπάρχουν στοιχεία που αποδεικνύουν ότι ένας από τους βομβιστές ήταν γυναίκα, μέλος του ΡΚΚ, που εντάχθηκε στην αυτονομιστική οργάνωση των κούρδων ανταρτών το 2013, σύμφωνα με αξιωματούχους των υπηρεσιών ασφαλείας. Η γυναίκα είχε γεννηθεί το 1992 και καταγόταν από την πόλη Καρς της ανατολικής Τουρκίας.



Νταβούτογλου: Την επίθεση έκανε το ΡΚΚ

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου ανακοίνωσε ότι ασφαλή στοιχεία που προέρχονται από την έρευνα δείχνουν ότι μαχητές του PKK βρίσκονται πίσω από τη χθεσινή επίθεση στην Αγκυρα.

Συνολικά, έχουν γίνει 11 συλλήψεις και πραγματοποιούνται εξετάσεις DNA, ενώ έχουν αναγνωρισθεί 35 από τους 37 νεκρούς της επίθεσης, πρόσθεσε ο τούρκος πρωθυπουργός.
Τον αποτροπιασμό τους για την τρομοκρατική επίθεση εκφράζουν οι ΑΝΕΛ
«Προκαλεί τον αποτροπιασμό μας η νέα τρομοκρατική επίθεση στην 'Αγκυρα, που είχε ως τραγικό αποτέλεσμα το θάνατο αθώων πολιτών και δεκάδες τραυματίες. Οι ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ καταδικάζουμε απερίφραστα κάθε τρομοκρατική ενέργεια και εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη μας στον λαό της Τουρκίας», δήλωσε η Εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Μανταλένα Παπαδοπούλου.

Καταδικάζει την επίθεση το ΚΚΕ

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του καταδικάζει τη νέα φριχτή εγκληματική βομβιστική επίθεση, που εκδηλώθηκε στην 'Αγκυρα και οδήγησε στο θάνατο 37 ανθρώπων και στον τραυματισμό δεκάδων άλλων και εκφράζει την αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη, στο λαό της Τουρκίας, στις οικογένειες των θυμάτων.

"Τεράστιες ευθύνες για τις εξελίξεις έχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις του ΑΚΡ της Τουρκίας, που στήριξαν το λεγόμενο «Ισλαμικό Κράτος», αξιοποιούν τις βομβιστικές επιθέσεις για κλιμάκωση της στρατιωτικής δράσης στην περιοχή και συμμετέχουν δραστήρια στον «κύκλο του αίματος», που έχουν ανοίξει οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ, της ΕΕ, στους ανταγωνισμούς τους με τη Ρωσία, στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και πρώτα απ' όλα στη Συρία, σπέρνοντας στους λαούς το θάνατο και την προσφυγιά, για να εξυπηρετήσουν τα κέρδη των μονοπωλίων" επισημαίνει η ανακοίνωση του κόμματος.

Το ΚΚΕ τονίζει πως οι λαοί "με την κοινή τους δράση, μπορούν και πρέπει να συγκρουστούν με τα αντιλαϊκά σχέδια των αστικών τάξεων, των ιμπεριαλιστών, να βάλουν τέλος στο ίδιο το εκμεταλλευτικό καπιταλιστικό σύστημα, που πλέον το μόνο που κάνει είναι να σκορπά τον πόνο και τη δυστυχία στους λαούς".


Πηγή : ethnos.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου