Δευτέρα 28 Μαρτίου 2016

Εσωκομματική κρίση στη Νέα Δημοκρατία για την ανάδειξη των συνέδρων



Μείζον θέμα για τα εσωκομματικά της Νέας Δημοκρατίας προκύπτει στην πορεία για το Συνέδριο. Αφορμή στέκεται η διαδικασία ανάδειξης των συνέδρων, με πολλά στελέχη του κόμματος να κάνουν λόγο ακόμα και για καταστρατήγηση του καταστατικού.

Όπως ήταν αναμενόμενο, ο δρόμος για τις οργανωτικές και καταστατικές αλλαγές που χαράσσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα είναι στρωμμένος με ροδοπέταλα. Ήδη στο εσωτερικό της ΝΔ επικρατεί έντονος αναβρασμός για την επιλογή της ηγεσίας της ΝΔ να αυξηθούν οι αιρετοί σύνεδροι προκειμένου να περάσουν πιο εύκολα οι ρυθμίσεις που αφορούν στη συμμετοχή ex officcio στελεχών στα κομματικά όργανα.

Στις καταγγελίες που σημειώθηκαν το Σαββατοκύριακο αναφέρεται μάλιστα ότι ουσιαστικά η ηγεσία πρσθέτει σχεδόν 800 συνέδρους για να περάσει τις αλλαγές που θέλει.

Αυτό αναφέρεται σε επιστολή που έφτασε στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη στον τρίτο όροφο της Συγγρού από δέκα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, στην οποία γίνεται λόγος για αλλοίωση της σύνθεσης του Συνεδρίου.

Τα δέκα μέλη της Πολιτικής Επιτροπής κάνουν λόγο για καταστρατήγηση του καταστατικού με αποτέλεσμα να να εκλέγονται 1.819 σύνεδροι από τον γενικό πίνακα των ΝΟΔΕ, αντί του ορθού των 1.016 συνέδρων. Όπως σημειώνουν, στη Β’ Αθηνών έπρεπε να εκλέγονται 136 και θα εκλεγούν 680 σύνεδροι, στην Α’ Αθηνών αντί 46 εκλέγονται 92 σύνεδροι, στην Α’ Θεσσαλονίκης θα έπρεπε να εκλεγούν 52 και εκλέγονται 156 σύνεδροι, στο υπόλοιπο Αττικής αντί των 49, βάσει καταστατικού, εκλέγονται 147 σύνεδροι.

Συνολικά, ο αριθμός φθάνει τους 803, που αντιστοιχεί τουλάχιστον στο 20% του σώματος.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το θέμα έχει φτάσει και στο γραφείο του γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκου, ο οποίος έχει ζητήσει τη συνδρομή της νομικής υπηρεσίας του κόμματος.


Πηγή : news.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου