Κυριακή 27 Μαρτίου 2016

Αύξηση των λουκέτων κατά 78,08% καταγράφεται στην αγορά το α’ τρίμηνο 2016



Πολύ αρνητικά και δυσοίωνα τα νέα για τις επιχειρήσεις που οδηγούνται με  την αδιαφορία και την υπερφορολόγηση στην απόλυτη φτωχοποίηση και την διάλυση όπως συμβαίνει σε όλο τον ιδιωτικό τομέα.

Σύμφωνα με την Καθημερινή για πρώτη φορά καταγράφεται στα χρόνια της κρίσης οι επιχειρήσεις που κλείνουν να είναι περισσότερες, κατά 4.000, από αυτές που ανοίγουν. 

Η έρευνα καταγράφει ότι πολλές εταιρίες σταματούν οριστικά κάθε δραστηριότητα και πολλές για να επιβιώσουν μεταναστεύουν σε γειτονικές χώρες με χαμηλότερους συντελεστές φορολογίας. Το χειρότερο είναι ότι πολλές επιχειρήσεις εισέρχονται στην σφαίρα της παραοικονομίας και της αδήλωτης εργασίας για να επιβιώσουν.

 Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Εμπορικού Μητρώου που δίνει η Καθημερινή στο διάστημα από 1ης Ιανουαρίου 2016 έως 22 Μαρτίου διαγράφηκαν 9.812 επιχειρήσεις, αριθμός κατά 78,08% υψηλότερος σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2015. 

Όπως αναφέρει η έρευνα τα πραγματικά λουκέτα δεν αποκλείεται να είναι περισσότερα από τα καταγεγραμμένα, καθώς πολλές επιχειρήσεις «κατεβάζουν ρολά», χωρίς να το δηλώσουν, καθώς χρωστούν σε Δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, προμηθευτές και τράπεζες. 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου