Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016

Ξύλο απο τα ΜΑΤ σε κατοίκους για τα hotspots στην Κω



Δύο κάτοικοι και ένας αστυνομικός μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο - Ο ένας κάτοικος χτύπησε στο κεφάλι - Επεισόδιο και με δημοσιογράφο τοπικού μέσου

Σε πεδίο μάχης μετατράπηκε για περισσότερο από μία ώρα, κατά τη διάρκεια του μεσημεριού, ο χώρος γύρω από το στρατόπεδο που θα φιλοξενήσει το hotspot στην Κω. Περίπου στις 15:00, στο στρατόπεδο έφτασαν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, προκειμένου να αντικαταστήσουν τους συναδέλφους τους, οι οποίοι ολοκλήρωναν εκείνη τη στιγμή τη βάρδιά τους.

Στην περιοχή επικράτησε πανικός, με τους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι είχαν μεταφερθεί από την Αθήνα, να συγκρούονται με τους 300 κατοίκους που είχαν περικυκλώσει το στρατόπεδο. Οι κάτοικοι εκτόξευσαν εναντίον των ανδρών της ΕΛΑΣ πέτρες και καδρόνια, με τους αστυνομικούς να απαντούν με χημικά, αλλά και με εφόδους εναντίον των διαμαρτυρόμενων πολιτών, χτυπώντας τους με τα γκλοπ.

Από τις οδομαχίες τραυματίστηκαν δύο κάτοικοι κι ένας άνδρας των ΜΑΤ. Τις άγριες διαθέσεις των ανδρών των ΜΑΤ, αντιμετώπισε και μία δημοσιογράφος τοπικού μέσου, η οποία βρισκόταν στην περιοχή για να καλύψει τα γεγονότα. «Με απώθησαν με ασπίδες τους, ενώ μου επιτέθηκαν λεκτικά, προκαλώντας με ταυτόχρονα να τους απαντήσω στα όσα μου έλεγαν. Κράτησα, όμως, την ψυχραιμία μου και δεν αντέδρασα. Μάλιστα σε κάποια στιγμή μού ζήτησαν και το κινητό μου τηλέφωνο, προκειμένου να πάρουν το υλικό που είχα καταγράψει. Τραυματίστηκαν δύο πολίτες, ο ένας εκ των οποίων στο κεφάλι. Και οι δύο τους έχουν μεταφερθεί στο ΑΤ της ΚΩ. Δεν γνωρίζω αν από εκεί τους έχουν πάει στο νοσοκομείο», δήλωσε στο protothema.gr, η Κατερίνα Φιλοπούλου.

Οι κάτοικοι της ΚΩ παραμένουν ακόμα και αυτή τη στιγμή έξω από το στρατόπεδο, παρ' ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και ψιλοβρέχει.






Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου