Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Επανήλθε προκλητικότερος ο Σόιμπλε - "Με ένα Grexit θα είχατε πονέσει μία φορά" - Ο γρίφος για την υποτίμηση του νομίσματος



Δεν λέει να βγάλει από το μυαλό του το Grexit o Βόλφγανγκ Σόιμπλε, ο οποίος προχώρησε σε νέες προκλητικές δηλώσεις για τη χώρα μας, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης στο Αμβούργο. Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επανέφερε το θέμα της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, τονίζοντας ότι "θα είχε... πονέσει τους Έλληνες μία φορά και θα είχε αποφευχθεί αυτή η ατέλειωτη επίπονη διαδικασία που βιώνει τώρα ο ελληνικός λαός". Όπως εξήγησε ο κ.Σόιμπλε το Grexit θα έπληττε μία φορά τη χώρα και έτσι οι Έλληνες πολίτες θα γλίτωναν την ατελείωτη διαδικασία των σκληρών μέτρων που αντιμετωπίζουν τα τελευταία χρόνια.

Επίσης σχολίασε πως η Ελλάδα "είναι δύσκολο να λύσει τα οικονομικά της προβλήματα χωρίς το εργαλείο της υποτίμησης" με το Blοomberg να εκτιμά το νόμισμα. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να είναι μέσα στο μυαλό του Σόιμπλε, ο οποίος συνηθίζει τόσο να μιλά με γρίφους, όσο και να είναι απρόβλεπτος!  

Μάλιστα ανέφερε ότι το 2011 είχε πει στον πρώην Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευάγγελο Βενιζέλο, ότι θα πρέπει να εξετάσει το ενδεχόμενο της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη για μερικά χρόνια, σε αντάλλαγμα για μεγάλη βοήθεια. Τέλος, δήλωσε επίσης πως η Ευρώπη χρειάζεται έναν κοινό στρατό για να αντιμετωπίσει το προσφυγικό.



Πηγή : newsit.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου