Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Γιατί το Facebook δεν ενεργοποίησε το Dislike





O Mark Zuckerberg ξεκαθαρίζει τα πράγματα και απαντά στο ερώτημα χιλιάδων χρηστών του Facebook, σχετικά με το Dislike button 

Λίγες ημέρες μετά την επίσημη κυκλοφορία των αντιδράσεων emoji, με τον πυρετό που προκάλεσαν στους χρήστες του διασημότερου μέσου κοινωνικής δικτύωσης να μην έχει περάσει ακόμα, ο Mark Zuckerberg βρίσκεται στον τοίχο.

Όλα αυτά γιατί εκατομμύρια χρήστες του Facebook σε όλο τον κόσμο ρωτούν και ξαναρωτούν τον εμπνευστή του μέσου γιατί δεν ενεργοποιήθηκε και το πολύ αναμενόμενο κουμπί του Dislike, μαζί με τα υπόλοιπα emoji που απεικονίζουν την αντίδρασή μας σε ένα post.




Μάλιστα, εκατομμύρια υπέγραψαν online ψηφοφορίες για να ενσωματωθεί το εικονίδιο του dislike στο Facebook.

Σύμφωνα, λοιπόν με την επίσημη ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα ο Zuckerberg το Dislike button  δεν πρόκειται να ενεργοποιηθεί σύντομα. Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση αναφέρεται πως "Δεν κοινοποιούμε μόνο ευχάριστες στιγμές στο Facebook, αλλά οτιδήποτε μας απασχολεί. Πολλές φορές μπορεί να θέλουμε να μοιραστούμε κάτι λυπηρό ή εξοργιστικό. Είναι γεγονός πως μας έχει ζητηθεί, επανειλημμένα, να ενεργοποιήσουμε το Dislike, όχι επειδή οι χρήστες θέλουν να δείξουν ότι δεν αρέσει μια δημοσίευση, αλλά γιατί θέλουν να έχουν περισσότερους τρόπους για να εκφραστούν."


Και αυτό το αίτημα φαίνεται να έκανε πράξη με τα εικονίδια αντίδρασης που προστέθηκαν στο Facebook την Τετάρτη.

Παράλληλα, σε παλαιότερη ανακοίνωση είχε πει πως η ύπαρξη του dislike button θα προκαλούσε αρνητικά συναισθήματα μεταξύ χρηστών αλλά και αντιδράσεις που μπορεί να οδηγούσαν μέχρι και σε cyberbullying.


Πηγή : news247.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου