Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Bloomberg: Στις πιο «μίζερες» οικονομίες παγκοσμίως η Ελλάδα




«Περίοπτη» θέση στη λίστα του Bloomberg με τις πιο «μίζερες» οικονομίες παγκοσμίως, κατέχει η χώρα μας, κατατασσόμενη τέταρτη σε...δυστυχία, μετά την Βενεζουέλα, την Αργεντινή και τη Νότια Αφρική.

Πρώτη στην κατάταξη του Bloomberg για το 2016 είναι η Βενεζουέλα με 159,7 βαθμούς, καθώς η οικονομία της δέχθηκε μεγάλο πλήγμα από την ραγδαία πτώση στις τιμές του πετρελαίου.

Ακολουθούν χώρες όπου καλπάζει η ανεργία, όπως η Αργεντινή με 39,9 βαθμούς και η Νότια Αφρική με 32 βαθμούς. Έπεται η Ελλάδα με 27 βαθμούς, σημειώνοντας υψηλότερο σκορ σε σχέση με το 2015, αλλά διατηρώντας την ίδια θέση (τέταρτη) στην κατάταξη.

Η πρώτη δεκάδα συμπληρώνεται με την Ουκρανία (26,3 βαθμούς), την Ισπανία (21,2 βαθμούς), την Σερβία (20,9 βαθμούς) την Τουρκία (18,8 βαθμούς) την Βραζιλία (16,8 βαθμούς) και το Καζακστάν (16,7 βαθμούς).

Η κατάταξη του Bloomberg συγκροτήθηκε με την πρόσθεση του ποσοστού της ανεργίας και του πληθωρισμού, με βάση τις μέσες εκτιμήσεις στις οικονομικές έρευνες που διεξήγαγε το πρακτορείο, το περασμένο τρίμηνο.



Πηγή: Bloomberg, ethnos


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου