Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Γεννηματά: Δεν θα περιμένω την καταστροφή της χώρας – Αναλαμβάνω πρωτοβουλίες τις επόμενες ημέρες



Την έντονη ανησυχία της για την πορεία της χώρας εξέφρασε πιο δυνατά από κάθε άλλη φορά η πρόεδρος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Φώφη Γεννηματά, προαναγγέλλοντας πολιτικές πρωτοβουλίες τις προσεχείς ημέρες.

Η Φώφη Γεννηματά, δεν προσδιόρισε τις πρωτοβουλίες αυτές, ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του iefimerida.gr, αφορούν σε σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Στη Χ. Τρικούπη τονίζουν ότι βασική και μόνη προϋπόθεση είναι να υπάρξει συνεννόηση των δύο πρώτων κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ) προκειμένου να βρεθεί κοινός τόπος και εν συνεχεία να προσχωρήσουν όσα κόμματα - από το δημοκρατικό τόξο - επιθυμούν.

«Ανησυχώ πραγματικά, δεν θα περιμένω να δω την καταστροφή, τη νεκροψία της χώρας. Θα αναλάβω πρωτοβουλίες τις επόμενες μέρες» είπε με έμφαση η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ για να προσθέσει: «Οταν πιάνει φωτιά ένα χωριό, υπάρχουν κάποιοι που τρέχουν μακριά για να γλιτώσουν, υπάρχουν κάποιοι που πρέπει να χτυπήσουν την καμπάνα».


«Αυτή η Βουλή θα πρέπει να δώσει λύση»

Σύμφωνα με την Φώφη Γεννηματά, «οι εκλογές δεν είναι λύση για τη χώρα». Μάλιστα δήλωσε έκπληκτη όταν άκουσε τον κ. Μητσοτάκη να λέει ότι “ή προχωράς μόνος σου ή πηγαίνουμε σε εκλογές”. «Αυτή τη στιγμή το ζητούμενο είναι πώς θα υπάρχει μια κινητοποίηση των δημιουργικών, παραγωγικών δυνάμεων στη χώρα».

Ερωτηθείσα αν μπορεί να σχηματιστεί μία κυβέρνηση από αυτήν τη Βουλή, η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης απάντησε:

«Θεωρώ ότι αυτή η Βουλή θα πρέπει να δώσει λύση. Θα πρέπει να υπάρχει ομοψυχία, ένα σχέδιο για το πώς Ελλάδα δεν θα απομονωθεί, πώς δεν θα αμφισβητηθούν κυριαρχικά δικαιώματα, πώς θα πάρει μπροστά η οικονομία που φαίνεται να βυθίζεται διαρκώς, πώς θα κερδίσει αξιοπιστία. Η Ελλάδα, πριν από λίγα χρόνια, ήταν πρωταγωνίστρια στην Ανατολική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια και σήμερα έχουμε αποφάσεις άλλων χωρών που ζητούν τη δική μας απομόνωση».




Πηγή:  iefimerida.gr 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου