Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Ο Κατρούγκαλος δεν έχει καταλάβει ότι οι αντιδράσεις είναι για το ασφαλιστικό του



Κατρούγκαλος: Οι αγρότες είναι στο δρόμο για τα μνημόνια της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ - Παραίτηση Νεφελούδη ζητά ο Βρούτσης

«Ορισμένοι εξ αυτών δεν έχουν στο μυαλό τους το διάλογο, αλλά την όξυνση» συμπλήρωσε ωστόσο, αναφερόμενος στα επεισόδια εις βάρος βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ και την άρνηση των ανθρώπων της υπαίθρου να προσέλθουν σε διάλογο

Να κάνει το μαύρο, άσπρο επιχείρησε για μια ακόμα φορά ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος, υποστηρίζοντας στη Βουλή ότι οι αγρότες βγήκαν στους δρόμους όχι για το νέο ασφαλιστικό, αλλά για την προ ΣΥΡΙΖΑ μνημονιακή πολιτική!

«Σήμερα οι αγρότες είναι στους δρόμους για τα πέντε χρόνια των δικών σας πολιτικών. Εμείς τις δικές σας πολιτικές προσπαθούμε να διορθώσουμε» είπε ο υπουργός, απαντώντας στον βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Βρούτση, που ζήτησε την παραίτηση του γενικού γραμματέα του υπουργείου Εργασίας, Ανδρέα Νεφελούδη.

Ο κ. Βρούτσης υποστήριξε ότι οι δηλώσεις του κ. Νεφελούδη για «αγωνιστική επαναστατικότητα» με «τρακτερ τανκ» προσβάλλουν τους αγρότες.

Από την πλευρά του, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι «η μεγάλη πλειονότητα των αγροτών είναι στους δρόμους, επειδή δεν αντέχουν τα πέντε χρόνια "μαυρίλας" μνημονιακών πολιτικών και γιατί αδημονούν για το μετά», για να προσθέσει «όμως, μετά τα επεισόδια εναντίον βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, την άρνησή τους να προσέλθουν σε διάλογο και την πρόθεσή τους να έρθουν με τα τρακτέρ στο Σύνταγμα, συμπεραίνουμε ότι ορισμένοι εξ αυτών δεν έχουν στο μυαλό τους το διάλογο, αλλά την όξυνση». 

Σε εκείνο το σημείο μάλιστα ο υπουργός υπέπεσε σε σαρδάμ, κάνοντας λόγο για «τανκ» αντί «τρακτέρ».

Πέραν αυτών, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι οι εκπρόσωποι των Θεσμών συμφωνούν με την αρχιτεκτονική της ελληνικής πρότασης για το ασφαλιστικό, ενώ επιτέθηκε στον κ. Βρούτση, υποστηρίζοντας ότι τα στοιχεία του συστήματος «Ηλιος» ήταν παραποιημένα, με αποτέλεσμα να υπονομεύσουν τη διαπραγματευτική θέση της χώρας.

Από την πλευρά του ο κ. Βρούτσης του επισήμανε ότι το «Ηλιος» ήταν το μεγαλύτερο επίτευγμα των προηγούμενων ετών, που αντιμετώπισε τις χιλιάδες «μαϊμού» συντάξεις.


«Δεν μας αφήνει ο καπιταλισμός»

Εκτός αυτών, ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε και σε ερωτήσεις του ΚΚΕ αναφορικά με το κλείσιμο μεγάλων επιχειρήσεων, όπως είναι η Softex. Ο υπουργός επιχείρησε να πείσει ότι η κυβέρνηση είναι στο πλευρό των εργαζομένων, ωστόσο ο καπιταλισμός την εμποδίζει να εφαρμόσει τις πραγματικές της προθέσεις.

Συγκεκριμένα, για το κλείσιμο της Softex είπε ότι «είναι ένας ακόμα κρίκος αποβιομηχανοποίησης που δημιούργησαν οι πολιτικές των προηγούμενων ετών», για να προσθέσει σε άλλο σημείο: «Εχουμε καταστήσει σαφές ότι δεν θα γίνουν αποδεκτές οι ομαδικές απολύσεις και θα διαφυλαχθεί η νομιμότητα. Σε ένα καπιταλιστικό κράτος υπάρχουν όρια. Θα τα φθάσουμε ως το τέλος, αλλά είναι πεπερασμένα… Δεν είναι οι αγώνες εργαζομένων που κλείνουν τα εργοστάσια, αλλά οι πολιτικές λιτότητας. Μέχρι να ανατραπεί ο καπιταλισμός και να έρθει ο σοσιαλισμός δεν είναι καταδικασμένοι οι εργαζόμενοι να ζουν σε καθεστώς χαμοζωής και λιτότητας και στη ζούγκλα που μας καταδίκασαν οι συμφωνίες προηγούμενων κυβερνήσεων».



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου