Κυριακή 21 Φεβρουαρίου 2016

"Βόμβα" για τις μνημονιακές περικοπές σε μισθούς και συντάξεις! "Χιονοστιβάδα" προσφυγών και αποφάσεων!



Νέες ανατροπές στους οικονομικούς σχεδιασμούς της κυβέρνησης ενδέχεται να προκύψουν... πολύ άμεσα. Ενώ η κυβέρνηση προσπαθεί να ξεπεράσει τον... κάβο του ασφαλιστικού κι ενώ η πρώτη αξιολόγηση καθυστερεί, φαίνεται πως ίσως βρεθεί μπροστά σε ένα δημοσιονομικό «σοκ».

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Έθνος της Κυριακής, η αιτία είναι το γεγονός ότι συνεχίζονται οι δικαστικές αποφάσεις που κρίνουν αντισυνταγματικές και ανίσχυρες τις περικοπές μισθών και συντάξεων που έχουν επιβληθεί με το μνημόνιο.

Αυτό συμβαίνει τώρα με τους γιατρούς, ενώ παράλληλα εκκρεμεί και ένα μικρό... "τσουνάμι" αγωγών -προσφυγών για αναδρομικά που αφορούν κάθε είδους αποδοχές και φόρους.

Στον... χορό, ωστόσο, μπαίνει και η εισφορά αλληλεγγύης, η οποία επίσης κρίνεται αντισυνταγματική για πολλούς συνταξιούχους!

Έρχονται... κι άλλα!

Σύντομα αναμένεται η δημοσίευση αποφάσεων που δικαιώνουν ενστόλους, καθηγητές ΑΕΙ, διευθυντές ΕΣΥ, ενώ την ίδια στιγμή η Ολεμέλεια το ΣτΕ καλείται να αποφανθεί στις προσφυγές καθηγητών ΤΕΙ, που ζητούν να κριθούν αντισυνταγματικές οι δικές τους περικοπές.

"Στον αέρα" βρίσκεται επίσης και η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης για συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ. Οι αποφάσεις αυτές, επίσης, δημιουργούν μείζον θέμα και για την παρούσα κυβέρνηση που πιέζεται να προχωρήσει σε περικοπές συντάξεων, ακόμη και επικουρικών.

Μπορεί το δικαστήριο να αργεί να εκδώσει τέτοιου είδους αποφάσεις, ωστόσο, όταν το κάνει αποτελούν "πιλότο" για ενδεχόμενες νέες περικοπές που μπορεί να σχεδιάζει η εκάστοτε κυβέρνηση...



Πηγή: Έθνος της Κυριακής

newsit



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου