Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2016

Αυστρία: Στέλνει Στρατό στα σύνορα Ελλάδας – Σκοπίων - Θα εγκλωβίσουν τους πρόσφυγες στη χώρα μας;





Επιμέλεια: Onalert
Πηγή: ΑΠΕ

Ορατό το ενδεχόμενο να εγκλωβίσουν τους πρόσφυγες στη χώρα μας, από τις κινήσεις των ευρωπαϊκών χωρών. Η Αυστρία αποφάσισε να στείλει Στρατό και Αστυνομία στα σύνορα Ελλάδας - Σκοπίων, για να αντιμετωπίσει τις προσφυγικές ροές!

Αυτό το απίθανό ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Σεμπάστιαν Κουρτς μετά από την συνάντηση που είχε στο Βελιγράδι με τον ομόλογο του της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Δεδομένου ότι τα Σκόπια υψώνουν και δεύτερο φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα, είναι φανερό ότι η Αυστρία και κατ' επέκταση πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν την εντύπωση ότι το κύμμα των προσφύγων να αποτραπεί με στρατιωτικά μέτρα.

Με αυτή την κίνηση, μάλλον θα χειροτερέψει την κατάσταση, καθώς θα εγκλωβίσει τους πρόσφυγες στι χώρα μας, η οποία δέχεται καθημερινά χιλιάδες πρόσφυγες από τα οτυρκικά παράλια. 

Ο κ. Κουρτς επεσήμανε ότι ο περιορισμός που έθεσε η αυστριακή κυβέρνηση για τον αριθμό των προσφύγων τους οποίους θα δεχθεί το 2016 στη χώρα, που δεν θα ξεπερνά τους 37.500, θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στα δυτικά Βαλκάνια και απαιτείται η αρωγή όλων των χωρών για να ανακοπεί η εισροή προσφύγων.

Ο αυστριακός ΥΠΕΞ υπογράμμισε, ότι ο στόχος είναι να ανακοπεί η ροή των προσφύγων στα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ και για αυτό το λόγο τόνισε πως χρειάζεται να υπάρξει συνεννόηση και συντονισμένες προσπάθειες με τα Σκόπια και το Βελιγράδι.

Ο Σέρβος ΥΠΕΞ Ίβιτσα Ντάτσιτς στην κοινή συνέντευξη Τύπου ανέφερε ότι εάν η Αυστρία ή κάποια χώρα στην αποκαλούμενη βαλκανική οδό κλείσει τα σύνορα για τους πρόσφυγες, το ίδιο θα πράξει και η Σερβία.

Ο κ. Ντάτσιτς τόνισε ότι «οι πρόσφυγες δεν μπορούν να μείνουν στη Σερβία» και εξέφρασε την ανάγκη να υπάρξει συνεχής ενημέρωση μεταξύ των χωρών που διασχίζουν οι πρόσφυγες, για να μην δημιουργούνται τετελεσμένα και απρόβλεπτες καταστάσεις.
Ο ΥΠΕΞ της Σερβίας εξέφρασε την ανάγκη να διαμορφωθεί κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στην αντιμετώπιση του προσφυγικού.



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου