Τετάρτη 3 Φεβρουαρίου 2016

Βίντεο σοκ: Στιγμές τρόμου για τους επιβάτες του αεροπλάνου που τρύπησε από έκρηξη βόμβας



Ένα νέο βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο δείχνει τις στιγμές τρόμου που πέρασαν οι επιβάτες της εταιρίας Daallo Airlines όταν η έκρηξη σε ένα από τα καθίσματα άνοιξε μία μεγάλη τρύπα στην άτρακτο του αεροπλάνου

Το περιστατικό έγινε σήμερα το πρωί, την ώρα που το Airbus A321 της Daallo Airlines βρισκόταν σε φάση απογείωσης από το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας της Σομαλίας, την Μογκαντίσου. Ξαφνικά και ενώ βρισκόταν σε σχετικά χαμηλό ύψος ακούστηκε μία μεγάλη έκρηξη περίπου στην μέση του αεροπλάνου, στην δεξιά του πλευρά, λίγο μπροστά από το φτερό.

Από την έκρηξη προκλήθηκε πυρκαγιά από την οποία τραυματίστηκαν κάποιοι από τους επιβάτες που βρίσκονταν κοντά στο κάθισμα που έγινε η έκρηξη. Αμέσως οι πιλότοι αποφάσισαν να ακυρώσουν το ταξίδι προς το Ντζιπουτί, και να επιστρέψουν στο αεροδρόμιο του Μογκαντίσου για αναγκαστική προσγείωση. Το αεροπλάνο και οι επιβάτες ήταν τυχεροί καθώς αν η έκρηξη γινόταν σε μεγάλο ύψος θα σημειωνόταν εκρηκτική αποσυμπίεση του αεροπλάνου με σχεδόν σίγουρη την πτώση και την καταστροφή του.

Στο βίντεο που αναρτήθηκε πριν λίγο στο διαδίκτυο βλέπουμε από μέσα τις δραματικές στιγμές που έζησαν οι επιβάτες μέχρι να προσγειωθεί και πάλι το αεροπλάνο στο αεροδρόμιο. Όπως φαίνεται έχουν εκτιναχθεί οι  μάσκες για οξυγόνο (αν και αρκετοί δεν τις φορούν, κάτι που δείχνει ότι η έκρηξη έγινε σε χαμηλό υψόμετρο) ενώ το πιο ανατριχιαστικό όλων είναι ο μανιασμένος αέρας που φυσά από το άνοιγμα στην άτρακτο. Οι επιβάτες πάντως φαίνεται να έχουν κρατήσει την ψυχραιμία τους, και έχουν μετακινηθεί μακριά από την τρύπα και παραμένουν ήρεμοι παρά το ότι έχει συμβεί.

Το αεροπλάνο προσγειώθηκε με ασφάλεια και πάλι στο αεροδρόμιο της Μογκαντίσου, όπου διαπιστώθηκε ο τραυματισμός δύο από τους επιβάτες. Υπάρχουν αναφορές ότι ένας επιβάτης εκτοξεύθηκε από το άνοιγμα, που όμως δεν επιβεβαιώνονται από τις τοπικές αρχές ούτε από την αεροπορική εταιρία. Οι αρχές ερευνούν το περιστατικό χωρίς ακόμα να έχει ξεκαθαρίσει αν επρόκειτο για βομβιστική απόπειρα η οποία δεν εξελίχθηκε όπως είχαν προγραμματίσει οι εμπνευστές της.





Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου