Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Τι δουλειά έκαναν έξι δικτάτορες πριν πάρουν την εξουσία



Δικτάτορες που το όνομά τους έχει γραφτεί με  αίμα στις σελίδες της ιστορίας ανέλαβαν εξουσία στις χώρες τους και άλλαξαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο την πορεία των πραγμάτων – άλλος λιγότερο, άλλος περισσότερο. Ωστόσο οι άνθρωποι αυτοί πριν λάβουν τα ηνία της διακυβέρνησης είχαν απλές, καθημερινές δουλειές, που έχει ενδιαφέρον να μάθουμε…

Pol Pot – Δάσκαλος


To όνομά του ήταν Saloth Sâr και γεννήθηκε στις 19 Μαΐου 1928 στην επαρχία της Καμπότζης. Το 1949 πήρε υποτροφία για σπουδές στην ηλεκτρονική και τη ραδιοφωνία στο Παρίσι, περνώντας τον χρόνο του όχι μέσα στις πανεπιστημιακές αίθουσες αλλά στο Κομμουνιστικό Κόμμα. Από το 1954 έως το 1963 δίδασκε σε ιδιωτικό σχολείο στο Phnom Penh της Καμπότζης, από όπου απολύθηκε εξαιτίας των κομμουνιστικών του ιδεών. Ήταν ο ηγέτης του κομμουνιστικού κινήματος, γνωστού ως κίνημα των «Ερυθρών Χμερ» και πρωθυπουργός της Καμπότζης την περίοδο 1976-1979. Πέθανε το 1998.

Adolf Hitler – Καλλιτέχνης


Το όνειρό του ήταν να σπουδάσει στην Ακαδημία Καλών Τεχνών της Βιέννης. Η Ακαδημία απέρριψε δύο φορές την αίτησή του (1907 και 1908), λόγω έλλειψης ταλέντου. O ίδιος ζωγράφιζε πίνακες αλλά και καρτ ποστάλ που πουλούσε για να ζήσει.


François Duvalier – Γιατρός


Ο πρόεδρος της Αϊτής γνωστός και ως  Papa Doc, ήταν γιατρός, πράγμα που εξηγεί το ψευδώνυμό του. Γεννήθηκε το 1901 και τελείωσε την ιατρική το 1943. Εργάστηκε για λίγα χρόνια σε νοσοκομεία της Αϊτής και αργότερα έφυγε για την Αμερική, όπου σπούδασε στο νοσοκομείο του Μίσιγκαν Δημόσια Υγεία. Έγινε πρόεδρος της Αϊτής το 1957 και μέχρι το 1971 όπου πέθανε.


Benito Mussolini – Συγγραφέας


Ο αρχηγός των φασιστών στην Ιταλία ήταν συγγραφέας. Ο ίδιος εργαζόταν σε μια σοσιαλιστική εφημερίδα την “Popolo d’Italia”, για λογαριασμό της οποίας έγραψε μια σειρά κειμένων που δημοσιεύτηκαν σαν μυθιστόρημα, γεμάτο βία και τρόμο.


Muammar Gaddafi – Βοσκός


Καταγόταν από οικογένεια Βεδουίνων νομάδων. Γεννήθηκε στις 7 Ιουνίου του 1942 και πριν σπουδάσει νομική ήταν βοσκός. Την 1η Σεπτεμβρίου του 1969, μια μικρή ομάδα από αξιωματικούς του στρατού υπό την ηγεσία του έκανε πραξικόπημα και ανέτρεψε τον βασιλιά, αναλαμβάνοντας ντε φάκτο την ηγεσία της Λιβύης μέχρι το 2011 που απεβίωσε.


Idi Amin – Μάγειρας


Ο ίδιος ονόμαζε τον εαυτό του ως τον «Τελευταίο Βασιλιά της Σκοτίας”, αν και γεννήθηκε στην πραγματικότητα σε μια αγροτική πόλη της βορειοδυτικής Ουγκάντα. Ήταν ο τρίτος Πρόεδρος της Ουγκάντα από το 1971 έως το 1979. Παρά το γεγονός ότι η βασιλεία του ήταν σχετικά μικρή σε σύγκριση με τους συγχρόνους του στο εξωτερικό, ο Amin ήταν υπεύθυνος για ένα από τα πιο αιματηρά καθεστώτα στην Αφρική, προκαλώντας το θάνατο σε 100.000 έως 500.000 άτομα στην περιοχή του. Η πρώτη του δουλειά ήταν βοηθός μάγειρα στο Βρετανικό Βασιλικό Στρατό, ενώ διακρίθηκε και ως αθλητής, αφού το 1951 ήταν ο Muhammad Ali της Ουγκάντα.


Πηγή : perierga.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου