Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Αλεξιάδης: Κρατήστε τις αποδείξεις




Για τα εισοδήματα του 2015 είναι απαραίτητη η συλλογή αποδείξεων, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης, προτρέποντας τους φορολογούμενους να κρατούν τις αποδείξεις.

«Σε σχέση με τις αποδείξεις του 2016, σε όσες περιπτώσεις έχουμε αφορολόγητο, οι φορολογούμενοι πρέπει να μαζέψουν αποδείξεις. Θα έρθει διάταξη για τα θέματα του αφορολόγητου, που θα συνδέει το αφορολόγητο με αποδείξεις, χωρίς να κρατά ο φορολογούμενος τις αποδείξεις, θα υπάρχει σύνδεση με την τράπεζα» είπε, ξεκαθάρισε ωστόσο, ότι «αυτό θα ισχύσει μόλις έρθει η διάταξη, στην οποία θα ξεκαθαρίζεται και ποιες δαπάνες θα δικαιολογούνται».

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι δεν θα είναι απαραίτητη η συλλογή αποδείξεων από ηλεκτρονικές συναλλαγές για το χτίσιμο του αφορολόγητου, μετά τη δημοσίευση της σχετικής διάταξης.

Στο «χτίσιμο» του αφορολόγητου θα υπολογίζονται όλες οι δαπάνες μέσω πλαστικού τραπέζης είτε αυτές έγιναν με τη χρήση κάρτας είτε μέσω διαδικτύου, είπε και αναφερόμενος στο ύψος των αποδείξεων που θα πρέπει να συγκεντρωθούν για το αφορολόγητο, συνέστησε λίγη «υπομονή, μέχρι να έρθει η διάταξη».

«Πιέζουμε όσο γίνεται περισσότερο στο θέμα των τραπεζικών προμηθειών» σημείωσε, προσθέτοντας ότι σε βάθος χρόνου οι συναλλαγές με τις κάρτες θα γίνουν υποχρεωτικές για όλες τις επιχειρήσεις.

Αναφερόμενος στα ανασφάλιστα οχήματα και όσα δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ, είπε πως το υπουργείο Οικονομικών κάνει διασταυρώσεις για τον εντοπισμό τους. Όσοι υπάγονται σε αυτές τις δύο κατηγορίες, θα λάβουν ειδοποιητήρια από το υπουργείο, διευκρίνισε, προσθέτοντας ότι τα ειδοποιητήρια θα ληφθούν από τους ιδιοκτήτες μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου.

Ακόμη, είπε ότι εξετάζεται συνολική αλλαγή στη φορολογία των αυτοκινήτων, προαναγγέλλοντας ελαφρύνσεις σε κάποιες κατηγορίες χρήσης των οχημάτων.

Για τους άνεργους και τους φοιτητές θα έρθει σύντομα διάταξη στην οποία θα αλλάξουν τα κριτήρια φορολόγησης, σημείωσε ο αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών. Αναφερόμενος στους αγρότες, είπε ότι είναι διατεθειμένος να πάει οπουδήποτε για να κάνει διάλογο, τονίζοντας ωστόσο ότι αναφέρεται «σε ουσιαστικό διάλογο». «Δεν μπορώ να ακούω για 12.000 αφορολόγητο, τη στιγμή που δεν φορολογείται η επιδότηση» είπε, «στις 12.000 που έχουν αίτημα οι αγρότες, αντιστοιχεί στο 96% των φορολογικών τους δηλώσεων, κάτι που σημαίνει ότι κανένας δεν θα πληρώνει φόρους».



Πηγή : huffingtonpost.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου