Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Χωρίς συνηγόρους απολογούνται οι εκβιαστές



Παρά την άρνηση του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας να χορηγήσει άδεια στους συνηγόρους των τριών κατηγορουμένων για το κύκλωμα των εκβιασμών η πρώτη απολογία ξεκίνησε χωρίς την παρουσία δικηγόρου.

Για την παροχή άδειας στους συνηγόρους των κατηγορουμένων θα συνεδριάσει το μεσημέρι, ώρα μία, η δευτεροβάθμια επιτροπή του ΔΣΑ που έχει ως αρμοδιότητα την επανεξέταση αιτημάτων για χορήγηση, κατ΄εξαίρεση, αδειών σε δικηγόρους προκειμένου να ασκήσουν, παρά την αποχή, τα καθήκοντά τους.

Σε κάθε περίπτωση πάντως οι κατηγορούμενοι, ένας εκδότης, και δύο δημοσιογράφοι θα απολογηθούν οπωσδήποτε σήμερα καθώς ο νόμος προβλέπει ασφυκτική προθεσμία πέντε ημερών για τις απολογίες όταν έχουν εκδοθεί εντάλματα σύλληψης.

Πρώτος ξεκίνησε να απολογείται ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Μουσσάς ο οποίος δήλωσε ότι επιθυμεί να απολογηθεί και χωρίς δικηγόρο, ενώ ο συνήγορός του Θ. Μαντάς σχετικά με την υπόθεση δήλωσε "ότι έχει λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις από την πραγματικότητα των γεγονότων".

Οι συνήγοροι των τριών κατηγορουμένων, Σάκης Κεχαγιόγλου, Αλέξης Κούγιας και Θ.Μαντάς, μετά την μη χορήγηση αδειών από το ΔΣΑ, δήλωσαν ότι θα πειθαρχήσουν στην απόφαση του Συλλόγου τους, ενώ η μητέρα ενός εκ των εμπλεκομένων στο κύκλωμα των εκβιασμών, του Παναγιώτη Μαυρίκου, μίλησε για "σκευωρία" σε βάρος του γιού της και ανέφερε ότι τον καταδιώκουν συγκεκριμένοι παράγοντες για τις αποκαλύψεις του.


Πηγή : kathimerini.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου