Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2016

Ένταση και φωτιές στην Κω



Τεταμένη είναι η ατμόσφαιρα που επικρατεί από το πρωί στην Κω, καθώς κάτοικοι άναψαν φωτιές έξω από το στρατόπεδο όπου πραγματοποιούνται εργασίες για τη δημιουργία hot spot.

Παρά το τσουχτερό κρύο, περί τα 100 άτομα συγκεντρώθηκαν στο σημείο, ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενάντια στη δημιουργία hot spot.

Σύμφωνα με το vimatisko.gr κάτοικοι του Πυλίου, από νωρίς το πρωί του Σαββάτου βρίσκονται στο δρόμο που οδηγεί στο στρατόπεδο (στην Λίμνη) έχουν ανάψει φωτιές και κρατούν κλειστό το δρόμο προς το στρατόπεδο, ενώ αρκετοί μαζεύονται και στον Λινοπότη.

Στο σημείο έσπευσαν αμέσως οχήματα της Πυροσβεστικής που βρίσκονταν στην περιοχή για προληπτικούς λόγους. Όπως όλα δείχνουν παρά τους ισχυρούς ανέμους η φωτιά θα τεθεί υπό έλεγχο.

Ήδη, από την Παρασκευή ξεκίνησαν οι εργασίες στο στρατόπεδο για την κατασκευή του hot spot, από τα συνεργεία του στρατού που έχουν αναλάβει την εκπόνηση του σχεδίου.




Αντιδράσεις από την τοπική Αυτοδιοίκηση

Εν τω μεταξύ, αντίστροφα μετρά ο χρόνος έως τις 15 Φεβρουαρίου, οπότε πρέπει να είναι έτοιμα τα hot spot στα νησιά, ωστόσο η κατάσταση συνεχίζει να «μυρίζει μπαρούτι», καθώς κάτοικοι και τοπική αυτοδιοίκηση αντιδρούν σθεναρά στη δημιουργία τους. 

Ο Δημήτρης Βίτσας, αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας, τόνισε κατά την παρέμβασή σου σήμερα στο «Mega» ότι οι άνθρωποι που αντιδρούν για τα hot spot είναι μεμονωμένοι και προκαλούν σε οποιαδήποτε δράση. Την ίδια ώρα ανακοίνωσε ότι το στρατόπεδο στην Κω θα είναι έτοιμο μέχρι το τέλος της εβδομάδας. 


«Οι πρόσφυγες θα παραμένουν στα στρατόπεδα 72 ώρες, έτσι ώστε στη συνέχεια να προωθούνται. Δεν καταλαβαίνω γιατί τέτοια ένταση. Ελπίζω να σκεφτούν καλύτερα τις κινήσεις τους και στη Σίνδο για την κατάληψη του χώρου. Συναντηθήκαμε και δύο φορές με τον δήμαρχο και μιλήσαμε για το πώς θα φτιαχτεί το στρατόπεδο. Αλλά πρέπει να καταλάβουμε κάτι. Η Ελλάδα δεν είναι ομοσπονδία δημάρχων», επεσήμανε, απαντώντας στον δήμαρχο Ωραιοκάστρου. 



Από την πλευρά του ο κύριος Αστέριος Γαβότσης, επιμένει ότι ο χώρος για τα hot spot είναι ακατάλληλος. «Δεν αντιδρούμε στη δημιουργία hot spot, αντιδρούμε στην επιλογή του χώρου», επισήμανε. «Eμείς, επιμένουμε και θα προχωρήσουμε στην κατάληψη», κατέληξε. 



Πηγή : zougla.gr




0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου