Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Στο μικροσκόπιο πλοίο με όπλα στα Χανιά



Μεγάλη κινητοποίηση των αρχών βρίσκεται σε εξέλιξη στα Χανιά από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου για τον έλεγχο εμπορικού πλοίου στο οποίο έγινε έφοδος από άνδρες του Λιμενικού και ενώ έπλεε ανοιχτά του κόλπου της Κισσάμου, στα βορειοδυτικά της Κρήτης.

Οι λιμενικές αρχές είχαν την πληροφορία για παράνομο φορτίο όπλων και πυρομαχικών που μετέφερε το πλοίο και με συντονισμένες ενέργειες κομάντος έκαναν ρεσάλτο αναγκάζοντας τον καπετάνιο και το 11μελές πλήρωμα να αλλάξουν πορεία και να κατευθυνθούν στο λιμάνι της Σούδας. 

Στο λιμάνι κλήθηκε ειδικό γερανοφόρο όχημα για να ξεφορτωθούν τα 6 κοντέινερ που μετέφερε το πλοίο (εκ των οποίων, δύο τα... ύποπτα), αλλά και δυο ειδικά εκπαιδευμένοι σκύλοι για την ανεύρεση εκρηκτικών υλών ή άλλου παράνομου φορτίου, ενώ οι έρευνες πραγματοποιούνται με την παρουσία εισαγγελέα. Στο λιμάνι της Σούδας κλήθηκε και όχημα της πυροσβεστικής για λόγους ασφαλείας. 

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο καπετάνιος του πλοίου ισχυρίστηκε πως το πλοίο μεταφέρει κυνηγετικά όπλα με νόμιμα παραστατικά. Από τον έλεγχο του πρώτου κοντέινερ ο ισχυρισμός επιβεβαιώθηκε καθώς βρέθηκαν όντως κυνηγετικά όπλα που αντιστοιχούν στα σχετικά παραστατικά. Ωστόσο οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται και στα υπόλοιπα κοντέινερ που μεταφέρει το πλοίο, ενώ ανακοινώσεις αναμένονται αργά το μεσημέρι της Δευτέρας, όταν θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία ελέγχου. 

Το φορτηγό πλοίο με την ονομασία «TRADER» και σημαία Τόγκο, είχε ξεκινήσει από το λιμάνι της Μερσίνας στην Τουρκία με προορισμό τη Μάλτα. Προς το παρόν ο καπετάνιος και το 11μελές πλήρωμα (όλοι αλλοδαποί: έξι από τη Συρία, τέσσερις από την Ινδία και ένας από τον Λίβανο) βρίσκονται υπό κράτηση μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα στο πλοίο. 


Μάριος Διονέλλης
Πηγή : efsyn.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου