Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Δέν χτυπάμε τους αγρότες στέλνει μήνυμα η ΠΟΑΣΥ



Για ενδεχόμενο να μην πειθαρχήσουν αστυνομικοί των ΜΑΤ στην περίπτωση που λάβουν εντολή να σταματήσουν την κάθοδο των αγροτών στην Αθήνα την Παρασκευή μίλησε ο αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ).

Με αφορμή τα επεισόδια στην Κω, ο κ. Μπαλάσκας, αφού καταδίκασε τις προκλητικές και απαράδεκτες επιθετικές συμπεριφορές συναδέλφων του από τα ΜΑΤ, είπε πως επικρατεί αναβρασμός στις τάξεις τους για το θέμα των αγροτών και τις διαταγές που αναμένεται να τους δοθούν.

Το 20% όσων υπηρετούν στα ΜΑΤ είναι παιδιά αγροτών
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ και την Αννα Μπουσδούκου είπε ότι το 20% των ανδρών που υπηρετούν στα ΜΑΤ είναι παιδιά αγροτών. Είναι παιδιά ηλικίας από 19 έως 27 ετών και κανείς δεν γνωρίζει πώς θα αντιδράσουν σε περίπτωση που τους δοθεί η διαταγή να σταματήσουν τους αγρότες.

«Είναι πρόβλημα για τους αστυνομικούς να βρεθούν αντιμέτωποι με λαϊκές μάζες, οι οποίες έχουν δίκιο», τόνισε ο κ. Μπαλάσκας.

Κυβέρνηση: Τα ΜΑΤ δεν θα αφήσουν τα τρακτέρ να έρθουν στην Αθήνα

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή κορυφώνεται η διαβολοβδομάδα για την κυβέρνηση με τις αγροτικές κινητοποιήσεις. Τα τρακτέρ ετοιμάζονται για κάθοδο στην πλατεία Συντάγματος την Παρασκευή, όπου απειλούν να στρατοπεδεύσουν για τρεις ημέρες. Ωστόσο κυβερνητικές πηγές, που ρωτήθηκαν επ’ αυτού, απάντησαν στο iefimerida.gr ότι «το θέμα άπτεται άλλου υπουργείου», αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι το πιο πιθανό είναι τα ΜΑΤ να δώσουν τη λύση, προλαβαίνοντας την κάθοδό τους. 

Αγνωστο αν θα πειθαρχήσουν οι αστυνομικοί

Εδώ όμως γεννιούνται ερωτήματα, καθώς ο αντιπρόεδρος της ΠΟΑΣΥ υποστήριξε πως είναι άγνωστο «αν θα πειθαρχήσουν πολλοί αστυνομικοί στην εντολή της Παρασκευής». Μάλιστα υπενθύμισε πως σε παλιότερες κινητοποιήσεις των αγροτών, όταν η τότε κυβέρνηση φοβήθηκε πως τα ΜΑΤ θα πετάξουν κάτω τα γκλοπ και τις ασπίδες, αποφάσισε να ξεφουσκώσουν τα λάστιχα των τρακτέρ.

Οι αγρότες ζεσταίνουν τα τρακτέρ και κατεβαίνουν στην Αθήνα

Οι αγρότες ετοιμάζονται για την κάθοδο στην πρωτεύουσα. Αν και οι περισσότεροι έχουν σκοπό να φτάσουν στην Αθήνα με λεωφορεία, κάποιοι θα επιχειρήσουν να πάνε κατέβουν στην πλατεία Συντάγματος με τρακτέρ και να παραμείνουν εκεί για τουλάχιστον δύο ημέρες. Πάντως, από την αστυνομία υποστηρίζουν πως θα ληφθούν μέτρα για τον αποκλεισμό των τρακτέρ εκτός των πυλών της πρωτεύουσας. Σύμφωνα με τα «Νέα», που επικαλούνται στελέχη της ΕΛ.ΑΣ., «δεν υπάρχει περίπτωση να μπουν τα τρακτέρ στην Αθήνα. Θα μπλοκαριστούν εκτός, στους οδικούς άξονες, ενώ δεν θα επιτραπεί να μπουν τρακτέρ στα πλοία από την Κρήτη για τον Πειραιά».

Κλείνουν επ' αόριστον τα Τέμπη 

Σε επ' αόριστον αποκλεισμό της κοιλάδας των Τεμπών προχωρούν από σήμερα στις 12:00 οι αγρότες, σκληραίνοντας ακόμη περισσότερο τη στάση τους. Μετά τη συγκεκριμένη απόφαση, η κοιλάδα παρέμεινε εντέλει ανοιχτή το βράδυ της Δευτέρας, ενώ ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να κλείσει στις 9 μ.μ., και θα κλείσει οριστικά το μεσημέρι της Τρίτης.

Εκτός από την εθνική οδό, κλειστές για ορισμένες ώρες θα είναι και εναλλακτικές διαδρομές όπως αυτή στο Γερακάρι (18:30 έως 20:30) και εκείνη της Μελούνας (16:00-24:00). Πολλά για τη στάση των Θεσσαλών αγροτών θα κρίνει η σημερινή σύσκεψη στον Προμαχώνα, όπου θα δώσουν το «παρών» εκπρόσωποι από όλα τα μπλόκα. Συνολικά, οι αγρότες έχουν στήσει 135 μπλόκα σε όλη τη χώρα, αριθμός ενδεικτικός της μαζικότητας των κινητοποιήσεων.



Πηγή:  iefimerida.gr 


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου