Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2016

Κρίσεις ΕΛ.ΑΣ: Η μεγάλη «σφαγή» των Στρατηγών



Κρίσεις για γερά νεύρα είναι οι φετινές για την Ελληνική Αστυνομία. Ανατροπές της τελευταίας στιγμής, απογοητεύσεις, και εκπλήξεις για πολλούς αξιωματικούς επιφυλάσσουν οι αποφάσεις τις πολιτικής ηγεσίας για τους ανώτατους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ.

- 17- Φεβ.- 2016 Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο αντιστράτηγος κ. Σοφιός ο οποίος, σύμφωνα με ασφαλής πληροφορίες, σήμερα το πρωί ειδοποιήθηκε να έρθει από την Θεσσαλονίκη ώστε να του ανακοινωθεί επίσημα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ότι αναλαμβάνει την

 θέση του Υπαρχηγού του Σώματος ώστε να προχωρήσουν οι κρίσεις των υπόλοιπων Αντιστρατήγων και Υποστρατήγων της ΕΛ.ΑΣ.

Τελικά στο κ. Σοφιό αντί να του ανακοινωθεί και επίσημα ότι καταλαμβάνει την θέση του Υπαρχηγού του Σώματος του ανακοινώθηκε ότι αποστρατεύεται και... πάει σπίτι του, ενώ τον ακολούθησαν και οι Αντιστράτηγοι Κατριαδάκης και Μιχαιρίνας.

Οι φετινές κρίσεις στο Σώμα θα είναι μια από τις ελάχιστες φορές που θα φτάσουν τόσο βαθιά προκειμένου να αναδειχθούν οι θέσεις Αντιστρατήγων.

Ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ κ. Τσουβάλας και οι πολιτικοί ηγεσία του Υπουργείου θα πρέπει να διαλέξουν τους αντικαταστάτες τους από μία δεξαμενή 20 Υποστρατήγων από τους οποίους αρκετοί θα αποστρατευθούν λόγω επετηρίδας.

Πολλοί ανώτατοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ κάθονται σε αναμμένα κάρβουνα πάνω από τα τηλέφωνά τους περιμένοντας τα ευχάριστα ή τα δυσάρεστα νέα.

Πάντως για πρώτη φορά όπως σημειώνουν πηγές της Αστυνομίας έχει αργήσει τόσο να συγκροτηθεί το επιτελείο του Αρχηγού της Αστυνομίας, ενδεικτικό των έριδων αλλά και των πολλαπλών πολιτικών παρεμβάσεων στην διαδικασία των κρίσεων.

Αν οι κρίσεις των Υποστρατήγων φτάσουν σε τέτοιο βάθος, οι κρίσεις που ακολουθούν για Αστυνομικούς Διευθυντές οι οποίοι θα προαχθούν σε Ταξιάρχους, θα φτάσει πολύ χαμηλά στην επετηρίδα, αγγίζοντας ακόμη και τον αριθμό των 90 ή 100.



Πηγή : vimaonline.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου