Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

Αγρια επίθεση της Κωνσταντοπούλου στον υπουργό Δικαιοσύνης




Νομική αλλά και πολιτική κόντρα είχαν σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος και η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, οι οποίοι παραβρέθηκαν στην ετήσια γενική συνέλευση της ένωσης διοικητικών δικαστών.

Σημείο αιχμής, οι τηλεοπτικές άδειες και η απόφαση της κυβέρνησης να δώσει 4 μόνο άδειες πανελλαδικής εμβέλειας, επικαλούμενη μεταξύ άλλων και το γεγονός της ανυπαρξίας του αρμόδιου ελεγκτικού οργάνου, που είναι το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης στην ομιλία του υποστήριξε ότι υπάρχει ένα ζήτημα μετάφρασης των εδαφίων του Συντάγματος, ωστόσο το γεγονός ότι δεν υπάρχει ΕΣΡ αυτή τη στιγμή για να δώςει άδειες οδηγεί την κυβέρνηση σε νομοθέτηση.

«Για το ζήτημα το συνταγματικό που έχει προκύψει, είναι ένα ζήτημα μετάφρασης των δυο εδαφίων (αρ.15 και 101Α)» είπε ο κ. Παρασκευόπουλος.

«Ακόμη όμως κι αν ισχύει αυτό που λέει η αντιπολίτευση, ότι δηλαδή το ΕΣΡ είναι υπεύθυνο για την αδειοδότηση, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει ΕΣΡ. Ακούω την άποψη να αναβιώσει το ΕΣΡ, όμως αυτή τη στιγμή υπάρχει το ζήτημα της ανύπαρκτης σύνθεσης του. Όταν το ίδιο το Σύνταγμα παραπέμπει στο ΕΣΡ και αυτό δεν υπάρχει, πρέπει να δώσουμε μια λύση γιατί το ίδιο το Σύνταγμα ζητά να υπάρχει έλεγχος του κράτους στα ζητήματα των ΜΜΕ. Άλλωστε με βάση την αρχή της επιείκειας, αν το σύνταγμα ορίζει κάτι και αυτό δεν υπάρχει, τότε ο εφαρμόστης θα πρέπει να γίνει και νομοθέτης".

«Λέτε ψέματα» του απάντησε η Ζωή Κωνσταντοπούλου, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι έσπευσε να καταργήσει το ΕΣΡ για να νομοθετήσει η ίδια.

«Λυπάμαι που άκουσα τον υπουργό να λέει για αρχή επιείκειας έναντι της εξουσίας. Σίγουρα η αρχή αυτή δεν αφορά την κυβέρνηση άλλα τους πολίτες. Λυπάμαι που άκουσα για απόπειρα επηρεασμού της δικαστικής κρίσης ως προς την συνταγματική εκτροπή για τις ανεξάρτητες αρχές» τόνισε η πρώην πρόεδρος της Βουλής και συνέχισε δριμύτερη κατά του υπ. Δικαιοσύνης αλλά και εν γένει της κυβέρνησης:

«Το ΕΣΡ υπάρχει, λέτε ψέματα. Ξέρετε ότι η κυβέρνηση, με εκπρόθεσμη τροπολογία, έπαυσε όλα τα εν ενεργεία μέλη του. Και με μια φωτογραφική διάταξη διέλυσε τις ανεξάρτητες αρχές. Αυτό που συμβαίνει είναι συνταγματική εκτροπή, την οποία η κυβέρνηση αποφάσισε και δε φταίει ο κακός καιρός» κατέληξε.



Πηγή: iefimerida.gr






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου