Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2016

Αποχωρούν μέχρι νεωτέρας οι αγρότες από τα μπλόκα



Μετά από 37 μέρες αγώνα οι αγρότες των Τεμπών αποχωρούν με τα τρακτέρ τους από τα Τέμπη, ενώ την ίδια ώρα παραμένουν στις επάλξεις οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, οι οποίοι έχουν καλέσει σήμερα τους συναδέλφους τους από άλλα μπλόκα να γιορτάσουν μαζί την ιστορική επέτειο του Κιλελέρ, στις 12:30, στο χώρο του μνημείου του αγρότη.

Σήμερα, Κυριακή, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας θα λάβουν όλοι μαζί τις αποφάσεις τους για την πορεία του αγώνα τους.

Τη Δευτέρα αποχωρούν από τα μπλόκα οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας

Με πορείες επάνω στα τρακτέρ τους στις πλατείες των χωριών και πόλεων της Δυτικής Μακεδονίας, αλλά και του Αμύνταιου, ρίχνουν αυλαία στις κινητοποιήσεις που διήρκεσαν για περισσότερο από ένα μήνα, τη Δευτέρα στις 11 το πρωί οι αγρότες όπως επισήμανε μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο επικεφαλής της συντονιστικής επιτροπής Δημήτρης Μόσχος.

«Φεύγουμε με το κεφάλι ψηλά και υποσχόμαστε σε όλους τους Έλληνες ότι η επιστροφή μας στο φυσικό μας περιβάλλον, δεν σημαίνει ότι καταθέσαμε τα όπλα», υπογράμμισε ο ίδιος, προσθέτοντας «παρακολουθούμε τις εξελίξεις και είμαστε έτοιμοι να δράσουμε ανά πάσα ώρα και στιγμή».

Αποχώρησαν οι αγρότες από το τελωνείο της Δοϊράνης

Απογοητευμένοι από τα αποτέλεσμα των συναντήσεων με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα δήλωσαν οι αγρότες στο μπλόκο του τελωνείου της Δοϊράνης, ωστόσο αποφάσισαν να αποχωρήσουν από τα σύνορα της Ελλάδας με την ΠΓΔΜ.

«Φεύγουμε, ορισμένοι από απόψε κιόλας, απογοητευμένοι από τα αποτελέσματα των συναντήσεων με τον έλληνα πρωθυπουργό που είχαν και οι δύο αντιπροσωπείες και παραμένουμε με το βλέμμα στραμμένο στις εξελίξεις που θα τις παρακολουθούμε στενά», υπογράμμισε μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής τους επιτροπής, Γιώργος Τερζής, γραμματέας του Γεωργοκτηνοτροφικού Συλλόγου Κιλκίς.

Αγρότες με τρακτέρ στο γραφείο του βουλευτή Χρήστου Καραγιαννίδη

Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν αγρότες της Δράμας το Σάββατο (από τα μπλόκα Κοκκινογείων και τελωνείου Εξοχής) έξω από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη.

Οι αγρότες έστειλαν μήνυμα ότι «όποιος ψηφίσει τα νομοσχέδια για το ασφαλιστικό και φορολογικό, ψηφίζει την καταδίκη του Νομού και του κλάδου και είναι ανεπιθύμητος», όπως τόνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ το μέλος της συντονιστικής επιτροπής Χρήστος Γκόντιας.


Πηγή : newsbeast.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου