Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2016

Η Τουρκία με θράσος συνεχίζει να προκαλεί, βγάζει το «Τσεσμέ» στο Αιγαίο



Συνεχίζει να προκαλεί η Άγκυρα, βγάζοντας στο Αιγαίο το ωκεανογραφικό «Τσεσμέ», στον απόηχο των εξελίξεων στο προσφυγικό, με την εμπλοκή του ΝΑΤΟ, αλλά και της τραγωδίας με την πτώση του ελικοπτέρου του ΠΝ στην Κίναρο.

Η Άγκυρα μέσο του Σουλτάνου της αφού απείλησε την Ευρώπη και την Αμερική ευθέως για ανεξέλεγκτη είσοδο λαθρομεταναστών εάν δεν πληρώσουν και αμφισβήτησε την ελληνική αρμοδιότητα για επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης στο Αιγαίο τώρα πετάει και ένα πλοίο σε ξένα χωρικά ύδατα για να δείξει και καλά ότι εγώ είμαι ο κυρίαρχος όλων.

Όπως ανέφερε η Καθημερινή, η Τουρκία εξέδωσε NAVTEX, με την οποία δρομολογεί τη δέσμευση περιοχών στα διεθνή ύδατα του Κεντρικού Αιγαίου μεταξύ 16ης και 28ης Φεβρουαρίου. Συγκεκριμένα, πρόκειται για περιοχές στα διεθνή ύδατα ανάμεσα στην Εύβοια τη Σκύρο και τα Ψαρά για έρευνες υδρογονανθράκων.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, τελευταία φορές το τουρκικό πλοίο είχε πραγματοποιήσει έρευνες στο Αιγαίο στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου, με τη συνοδεία πολεμικών. Συνήθως δεν εισέρχεται στα ελληνικά χωρικά ύδατα, ωστόσο πλέει πάνω από την υφαλοκρηπίδα όπως λένε οι Τούρκοι και όχι ότι ισχύει στην πραγματικότητα.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου