Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Χωρίς σχέδιο έβαλαν τον στρατό να στήσει άρον - άρον σκηνές στο Πάρκο Τρίτση



Έχει ξεφύγει η κατάσταση και έχει γίνει πλέον τραγική.

Διαβάζουμε στο protothema.gr

Στήνουν σκηνές για 800-1000 άτομα είπε στο protothema.gr ο δήμαρχος του Ίλιον - Θα μείνουν εκεί για ένα μήνα - Μετέφεραν χθες σκηνές και στον χώρο του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό

Πράξη φαίνεται ότι γίνονται άμεσα όσα προανήγγειλε την Κυριακή ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας ότι, δηλαδή, θα μοιραστούν πρόσφυγες και μετανάστες σε όλη την επικράτεια αν δεν υπάρξει ευρωπαϊκή λύση.

Με 25.000 μετανάστες και πρόσφυγες εγκλωβισμένους σε διάφορα σημεία όλης της χώρας η κυβέρνηση πανικόβλητη αναζητεί και χρησιμοποιεί όσους ανοιχτούς χώρους ή χώρους με υποτυπώδεις υποδομές μπορεί να βρει προκειμένου να τους τοποθετήσει.

Η τελευταία λύση που έγινε γνωστή μόλις το πρωί της Δευτέρας είναι η εγκατάσταση καταυλισμού προσφύγων στο πάρκο Τρίτση στο Ίλιον.

«Είναι στο νότιο μέρος του πάρκου, στον περιβάλλοντα χώρο των αθλητικών εγκαταστάσεων του δήμου. Μας ενημέρωσαν χθες το βράδυ, συγκαλέσαμε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο και θέσαμε τις προϋποθέσεις» είπε στο protothema.gr ο κ. Ζενέτος.

Όπως πληροφορείται το protothema.gr ο στρατός ανέλαβε να στήσει σκηνές από την Κυριακή και στον χώρο του παλαιού αεροδρομίου στο Ελληνικό και συγκεκριμένα στο γήπεδο του μπέιζμπολ

Σύμφωνα με τον κ. Ζενέτο ο στρατός θα πρέπει να διαμορφώσει και τον περιβάλλοντα χώρα στο πάρκο Τρίτση προκειμένου εκεί να στηθεί ο νέος καταυλισμός προσφύγων μέσα στην Αττική.

Θα υπάρχουν εκτός από σκηνές, τουαλέτες, μαγειρεία, ιατρεία και χώροι διοικητικής υποστήριξης εξήγησε ο ειδικός συνεργάτης του ΑΣΔΑ Ανδρέας Μποζίκης που εξήγησε ότι δεν θα λειτουργήσει ως στρατόπεδο αλλά ως χώρος φιλοξενίας αν και θα υπάρχει ένας φράχτης.

Μας ενημέρωσαν Σάββατο βράδυ από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής, δήλωσε η αντιδήμαρχος Ιλίου Παναγιώτα Μηλιώνη που αποκάλυψε ότι μας το ζήτησαν για ένα μήνα.

«Δεν υπάρχουν υποδομές αυτή τη στιγμή. Ποιος μας διασφαλίζει ότι θα είναι μόνο 1.000 άτομα» αναρωτιούνται οι κάτοικοι της περιοχής.





0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου