Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Μουζάλας: Παραποιεί την αλήθεια η ΥΠΕΣ της Αυστρίας



Απάντηση στις απειλές της Αυστριακής ΥΠΕΣ που έκανε λόγο για έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν, έδωσε ο Γιάννης Μουζάλας.

Απάντηση στις απειλές της Αυστριακής ΥΠΕΣ που έκανε λόγο για έξοδο της Ελλάδας από τη ζώνη Σένγκεν, έδωσε ο Γιάννης Μουζάλας. 

«Η υπουργός Εσωτερικών της Αυστρίας Γιοχάνα Μικλ Λάιτνερ παρασύρει την Αυστρία σε όλο και πιο εχθρικές ενέργειες απέναντι στην Ελλάδα και την Ευρωπαϊκή Ένωση, προκειμένου να δικαιολογήσει τις προηγούμενες αντιευρωπαϊκές μονομερείς ενέργειές της και την απομόνωση που αυτές προκάλεσαν», δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης ο αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής.

Ο κ. Μουζάλας, τόνισε ότι «η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, η Frontex, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η πλειοψηφία των Κρατών - Μελών της Ένωσης καθώς και η Προεδρεία της Ε.Ε. αποκήρυξαν σήμερα, όπως έχουν κάνει και στο παρελθόν, τις μονομερείς ενέργειες».


Καταλόγισε στην κ Λάιτνερ ότι δεν λέει αλήθεια, ενώ  επανέλαβε ότι η χώρα μας φυλά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα σύνορα της που αποτελούν και σύνορα της Ευρώπης.

«Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει η Frontex, η Ευρωπαϊκή επιτροπή και τόσοι άλλοι φορείς με επίσημες τοποθετήσεις τους. Ενέργειες και δηλώσεις σαν της κυρίας Λάιτνερ δεν βοηθούν στην επίλυση του προβλήματος αλλά στην διόγκωσή του», συμπλήρωσε.

Υπεραμύνθηκε επίσης της απόφασης για ενίσχυση των ελέγχων στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα, «ώστε να σταματήσουμε τις προσφυγικές ροές», απόφαση η οποία πάρθηκε κατά την αμφιλεγόμενη Διάσκεψη της Βιέννης για τα Δυτικά Βαλκάνια, με αντικείμενο τον περιορισμό των προσφυγικών ροών.

Σε νέες δηλώσεις της, η κ. Λάιτνερ τόνισε ότι οι εξελίξεις στην Αθήνα δείχνουν απλά και μόνον πως «επιτέλους κάτι κινείται», ωστόσο στο θέμα των προσφύγων, η ίδια παραμένει στα μέτρα που έχουν αποφασιστεί, γιατί όπως είπε, ως υπουργός Εσωτερικών είναι υπεύθυνη για την ασφάλεια και τη σταθερότητα της χώρας της και δεν μπορεί να αποδεχθεί πως θα στέλνονται συνεχώς πρόσφυγες.

Επεσήμανε επίσης πως υπάρχει πλέον η δυνατότητα να ενημερωθεί άμεσα η Αθήνα ως προς την κατάσταση στην Αυστρία, όπως επίσης και κατά μήκος της «Διαδρομής των Βαλκανίων».

Η Αυστριακή υπουργός πρόσθεσε πως η χώρα της δεν έχει καμία κατανόηση για το ότι δεν μπορούν να προστατευτούν τα εξωτερικά σύνορα της Ε.Ε. στην Ελλάδα. Σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε επενδύσει για την προστασία τους έως το 2013 πάνω από 380 εκατομμύρια ευρώ, ενώ μέχρι το 2020 το ποσό θα υπερβεί τα 800 εκατομμύρια ευρώ. Γιαυτό το λόγο η Frontex προσφέρει τη μεγαλύτερη προστασία για την Ελλάδα, είπε.


Πηγή: skai.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου