Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Εννέα νεκροί σε μετωπική σύγκρουση τρένων στη Γερμανία



Περίπου 150 επιβάτες τραυματίστηκαν - Οι 10 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και άλλοι 8 έχουν τραυματιστοί σοβαρά - Στο σημείο της σύγκρουσης έχουν σπεύσει 100 ασθενοφόρα και οχτώ ιατρικά ελικόπτερα

Ένα πολύ σοβαρό δυστύχημα σημειώθηκε σήμερα το πρωί στη Γερμανία. Δύο επιβατικά τρένα συγκρούστηκαν στις 7:00 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) μετωπικά κοντά στην πόλη του Bad Aibling στη Βαυαρία της Γερμανίας, μία περιοχή που βρίσκεται 60 χλμ. νοτιοδυτικά του Μονάχου. 

Το ένα από τα δύο τρένα για άγνωστους λόγους εκτροχιάστηκε με αποτέλεσμα να συγκρουστεί με το δεύτερο.

Σύμφωνα με την αστυνομία 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους -μεταξύ αυτών και οι δύο μηχανοδηγοί- και 150 έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση. Οι 10 βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση και άλλοι 8 έχουν τραυματιστεί σοβαρά. Οι  υπόλοιποι είναι ελαφρά τραυματισμένοι ενώ τα σωστικά συνεργεία εξακολουθούν να αναζητούν δύο ανθρώπους, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που ανακοινώθηκε από την αστυνομία.

"Έχουμε τώρα εννέα νεκρούς. Ο αριθμός είναι επιβεβαιωμένος", δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Γιούργκεν Ταλμάιερ, εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας, ενώ ο προηγούμενος απολογισμός έκανε λόγο για οκτώ νεκρούς και για 150 τραυματίες, 50 από τους οποίους σε σοβαρή κατάσταση. Δύο άτομα εξακολουθούν να αναζητούνται από τους διασώστες, πρόσθεσε.

Οι δύο αμαξοστοιχίες συγκρούσθηκαν μετωπικά σε μονή σιδηροτροχιά στις 6:48 (τοπική ώρα, 07:48 ώρα Ελλάδας) κοντά στο Μπαντ Άιμπλινγκ στο νότιο κρατίδιο της Βαυαρίας, κοντά στα σύνορα με την Αυστρία.


Στο σημείο της σύγκρουσης έχουν σπεύσει 100 ασθενοφόρα και οχτώ ιατρικά ελικόπτερα. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν ακόμα εγκλωβισμένοι στα συντρίμμια και οι διασώστες δίνουν μάχη για να τους απεγκλωβίσουν. Το έργο τους σπεύδουν να συνδράμουν σωστικά συνεργεία από Νυρεμβέργη και Αυστρία που κατευθύνονται στην περιοχή του δυστυχήματος. 


Τα δύο τρένα ανήκουν στην εταιρεία Meridian, που ανήκει στη γαλλική εταιρεία μεταφοράς επιβατών Transdev, η οποία ανήκει από κοινού στην κρατική τράπεζα CDC και την εταιρεία υδάτων και αποβλήτων Veolia.

Η εταιρεία διαχειρίζεται δίκτυα σιδηροδρόμων, τραμ και λεωφορείων σε 19 χώρες και το 2014 είχε έσοδα 6,6 δισεκ. Ευρώ.

Η κρατική γερμανική εταιρεία Deutsche Bahn είναι υπεύθυνη για τις σιδηρογραμμές, οι οποίες διαθέτουν ένα σύστημα που κάνει το τρένο να σταματάει αυτομάτως, όταν παραβιάσει κόκκινο σήμα.

Tην ίδια ώρα, στη Γερμανία «οργιάζουν» οι πληροφορίες στα social media πως η αιτία της μετωπικής σύγκρουσης των δύο τρένων τύπου Meridian  ήταν κάποιο πρόβλημα στη σηματοδότηση, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έχει επιβεβαιωθεί από επίσημα χείλη.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα οι δρόμοι γύρω από το σημείο του δυστυχήματος έχουν αποκλειστεί και η γραμμή Holzkirchen – Rosenheim έχει τεθεί εκτός λειτουργίας ενώ στις 12:00 το μεσημέρι έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου για να δοθούν πληροφορίες σχετικά με τα ακριβή αίτια του δυστυχήματος.   



Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου