Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2016

Στους 4,6 εκ. οι σύροι πρόσφυγες σε όλο τον κόσμο




Οι διεθνείς ειρηνευτικές διαβουλεύσεις για την επίλυση της κρίσης στη Συρία θα επαναληφθούν στις 7 Μαρτίου στη Γενεύη, ανακοίνωσε αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών που ζήτησε να μην κατονομαστεί. "Οι διαπραγματεύσεις προγραμματίζονται αρχικά για τις 7 Μαρτίου στη Γενεύη", δήλωσε.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, "ο συνολικός αριθμός των σύρων προσφύγων στον κόσμο εκτιμάται σε 4,6 εκατομμύρια. 

Ο αριθμός των εσωτερικά εκτοπισμένων είναι πολύ μεγαλύτερος και ξεπερνά τα 7,6 εκατομμύρια. Πρόκειται για αυτούς που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους και να κατευθυνθούν σε ασφαλέστερες περιοχές στη Συρία", ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών σε σχόλιό του για την ανθρωπιστική κατάσταση στη Συρία.

Στις 29 Ιανουαρίου, συνομιλίες μεταξύ της κυβέρνησης στη Συρία και εκπροσώπων της συριακής αντιπολίτευσης άρχισαν στην ελβετική πόλη. Ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ για τη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα δήλωσε στις 3 Φεβρουαρίου ότι οι συνομιλίες θα διακόπτονταν, αλλά ότι επρόκειτο να επαναληφθούν στις 25 Φεβρουαρίου.

Εκπρόσωπος της μετριοπαθούς αντιπολίτευσης δήλωσε ότι οι συνομιλίες επρόκειτο να μετατεθούν για την 1η Μαρτίου λόγω της απειλής με μποϋκοτάζ ομάδας της αντιπολίτευσης. Αυτή την εβδομάδα Μόσχα και Ουάσινγκτον ανακοίνωσαν μια συμφωνία παύσης των εχθροπραξιών μεταξύ της συριακής κυβέρνησης και οργανώσεων της ένοπλης αντιπολίτευσης. 

Η συμφωνία θα τεθεί σε εφαρμογή τα μεσάνυχτα (00.00 τοπική ώρα) Σαββάτου 27 Φεβρουαρίου


Πηγή : Nooz.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου