Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

Σε δύο δημοσκοπήσεις προηγείται η Ν.Δ. έναντι του ΣΥΡΙΖΑ με 4,3% και 6,5% αντίστοιχα



Δυσαρεστημένη από τις επιδόσεις της κυβέρνησης φαίνεται πως είναι όχι μόνο η πλειοψηφία των ερωτηθέντων κατά 87% αλλά ακόμα και η ίδια η εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 74%

Προβάδισμα 4,3 ποσοστιαίων μονάδων της Νέας Δημοκρατίας έναντι του ΣΥΡΙΖΑ δίνει δημοσκόπηση της εταιρείας Μetron Analysis για την εφημερίδα Παραπολιτικά που κυκλοφορεί σήμερα Σάββατο.

Σύμφωνα με την έρευνα η ΝΔ συγκεντρώνει 23,7%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,4% και ακολουθούν το ΚΚΕ με 4,7%, η Δημοκρατική Συμπαράταξη με 4,2%, η Ένωση Κεντρώων με 3,7%, εκτός βουλής μένουν το Ποτάμι με 2,2% και οι ΑΝΕΛ με 2,3%

Με 6,5 ποσοστιαίες μονάδες προηγείται η Νέα Δημοκρατία του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας που παρουσιάστηκε εχθές στον  ΣΚΑΪ.

Η Νέα Δημοκρατία προηγείται με 24% , ακολουθεί ο ΣΥΡΙΖΑ με 17,5%, τρίτο κόμμα έρχεται η Χρυσή Αυγή με 6% , τέταρτο το ΚΚΕ με 5,5% ενώ εκτός βουλής μένουν το Ποτάμι και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες που συγκεντρώνουν 2 και 2,5 ποσοστιαίες μονάδες αντίστοιχα.

Δυσαρεστημένη από τις επιδόσεις της κυβέρνησης φαίνεται πως είναι όχι μόνο η πλειοψηφία των ερωτηθέντων κατά 87% αλλά ακόμα και η ίδια η εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ σε ποσοστό 74%.

Εξίσου απαισιόδοξη παρουσιάζεται η κοινή γνώμη και ως προς την οικονομική προοπτική της χώρας, με το 80,5% να μην πιστεύει πως η κυβέρνηση θα καταφέρει να βγάλει την Ελλάδα από το μνημόνιο μέχρι το τέλος της τετραετίας. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προηγείται στην ερώτηση καταλληλότερος πρωθυπουργός και στις δύο δημοσκοπήσεις έναντι του Αλέξη Τσίπρα.






0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου