Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Θα μας τρελάνουν σκέφτονται να βάλουν φόρο στα tablet και τα laptop




O πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας, Αναστάσιος Τζήκας, αποκάλυψε σε εκδήλωση του ΣΕΠΕ, πως η κυβέρνηση σχεδιάζει την επιβολή φόρου σε υπολογιστές και tablet, είδηση την οποία λίγες ώρες αργότερα διέψευσαν κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών.

Κατά την εκδήλωση της κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίτας, ο κ.Τζήκας αποκάλυψε ενώπιων όλων πως η κυβέρνηση σκέφτεται να επιβαρύνει με 1% έως 2% τις πωλήσεις ηλεκτρονικών υπολογιστών, με 6% τις πωλήσεις των τηλεφωνικών συσκευών ενώ υπάρχουν σκέψεις για επιπλέον επιβάρυνση στα tablet ύψους 4%, ως τέλος για τα πνευματικά δικαιώματα.

Όπως συμπλήρωσε το συγκεκριμένο τέλος είχε συζητηθεί και στο παρελθόν αλλά απορρίφθηκε αφού κρίθηκε παράλογο και ήταν βέβαιο πως θα πλήξει την εγχώρια αγορά.

«Πρόκειται για ένα εντελώς παράλογο μέτρο που θα πλήξει μια δραστηριότητα πολύ περιορισμένων περιθωρίων μικτού κέρδους. Είναι σαν να φορολογήσουμε τα μηχανάκια, επειδή συχνά τα χρησιμοποιούν οι ληστές προκειμένου να κλέψουν τις τράπεζες» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τζήκας.

Το υπουργείο Οικονομικών πάντως διέψευσε κατηγορηματικά τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας. «Δεν τίθεται κανένα θέμα επιβολής φόρου σε υπολογιστές, tablet και smartphones. Η κυβέρνηση δεν εξετάζει τέτοιο ενδεχόμενο» τονίζει το υπουργείο και συμπληρώνει πως «Ποτέ δεν έχουμε συζητήσει κάτι τέτοιο με τους δανειστές».



Πηγή:  iefimerida.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου