Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Τουρκία: 'Εκρηξη από οβίδες σε σχολείο στην επαρχία Kilis



Νεκρός ένας δάσκαλος - Σοβαρά τραυματισμένη μια μαθήτρια που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση - Τα βλήματα όλμου ερρίφθησαν από τη Συρία - Με πλήγματα κατά του Ισλαμικού Κράτους «απάντησε» η Τουρκία

Ένας δάσκαλος έχασε τη ζωή του έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε σε σχολικό συγκρότημα στην νοτιοανατολική επαρχία Kilis στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία. Η έκρηξη προκλήθηκε από τη ρίψη οβίδων που εκτοξεύτηκαν από το συριακό έδαφος, σύμφωνα με το γραφείο του κυβερνήτη της επαρχίας. Παράλληλα μια μαθήτρια τραυματίστηκε σοβαρά, γεγονός που έκρινε απαραίτητη τη μεταφορά της σε νοσοκομείο προκειμένου να χειρουργηθεί. 

Λίγο αργότερα η Τουρκία απάντησε «με ανάλογα μέσα» στην επίθεση, για την οποία υπεύθυνο φέρεται να είναι το Ισλαμικό Κράτος. Τουρκικό στρατιωτικό ραντάρ έδειξε ότι πηγή των πληγμάτων ήταν περιοχή που ελέγχουν οι τζιχαντιστές, στο έδαφος της Συρίας.

Στην επαρχία Κίλις επικράτησε χάος το πρωί της Δευτέρας. Ο κόσμος έτρεχε πανικόβλητος, ασθενοφόρα και διασώστες έσπευσαν στην περιοχή, για τις πρώτες βοήθειες μέχρι να αποσαφηνιστεί τι είχε συμβεί. 

O δήμαρχος της περιοχής, Χασά Καρά, δήλωσε πως και στο παρελθόν βλήματα όλμου είχαν πλήξει τμήματα της περιοχής. «Πιστεύουμε πως βλήματα όλμου από τη Συρία έπληξαν τον κήπο σχολείου. Ευτυχώς, τα υπόλοιπα βλήματα όλμου δεν έπληξαν άλλα κτίρια» είπε και ενημέρωσε ότι τα υπόλοιπα σχολεία της περιοχής εκκενώθηκαν για λόγους ασφαλείας.

Οβίδες που εκτοξεύονται από την εμπόλεμη Συρία έχουν πέσει επανειλημμένα σε μεθοριακές περιοχές της Τουρκίας μετά την έναρξη της σύγκρουσης τον Απρίλιο του 2011, προκαλώντας θύματα. Σύμφωνα με τους κανόνες εμπλοκής του, ο τουρκικός στρατός απαντά συστηματικά με ρίψη πυρών πυροβολικού εναντίον των θέσεων απ' όπου εκτοξεύτηκαν τα πυρά.







Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου