Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Θα προσφέρω αμισθί, λέει ο σύζυγος της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ που διορίστηκε




Μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε εκτός αλλά και εντός ΣΥΡΙΖΑ η τοποθέτησή του στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΕΝΕ (Δημόσια Επιχείρηση Ενεργειακών Επενδύσεων) ο σύζυγος της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Χαράς Καφαντάρη, απαντά ότι έχει παραιτηθεί από τον μισθό του.

Ο κ. Αργυρίου κάνει λόγο για προσπάθεια να πληγεί η αξιοπιστία της κυβέρνησης και του υπουργού Περιβάλλοντος Π.Σκουρλέτη, αλλά και το πρόσωπο της συζύγου του.

«Σαράντα χρόνια ανιδιοτελούς και ανεξάρτητης επιστημονικής και κοινωνικής πορείας βρέθηκαν στο στόχαστρο της λάσπης του ανεμιστήρα. Σκοπός τους είναι να πλήξουν την αξιοπιστία της κυβέρνησης και του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας κου Π. Σκουρλέτη, αλλά και το πρόσωπο της συζύγου μου, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Χ.Καφαντάρη, μέσω της επιθέσεως στο δικό μου πρόσωπο, επ' ευκαιρία του διορισμού σαν διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΕΝΕ ΑΕ.

» Σκοπός τους είναι ακόμα μια φορά να αποτρέψουν τις προσπάθειες της κυβέρνησης για μια πολύπλευρη ενεργειακή διπλωματία, που μόνο μια ανάσα ανάπτυξης μπορεί να φέρει στην πολύπαθη χώρα μας» αναφέρει χαρακτηριστικά και προσθέτει:

«Τους πληροφορώ όμως, ότι όλες οι προσπάθειες τους, ακόμα μια φορά, θα πέσουν στο κενό, αφού, όπως είναι γνωστό, έχω παραιτηθεί από ολόκληρο τον μισθό που θα έπαιρνα από την θέση του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΠΕΝΕ ΑΕ και θα προσφέρω τις υπηρεσίες μου στην προσπάθεια της εταιρείας αυτής αμισθί, όπως ανιδιοτελώς προσφέρω τόσο καιρό.»

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, ανέφερε στο Twitter: «Η χώρα χρειάζεται αξιοκρατία στην στελέχωση της διοίκησης. Η επιλογή συγγενών πολιτικών προσώπων, ακόμη και όταν είναι άξια, δίνει λάθος σήμα.»

Στην συζήτηση που έγινε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γιώργος Παπαχριστόπουλος, δήλωσε ότι βρίσκεται σε δύσκολη θέση.

Η Ένωση Κεντρώων ανέφερε: «Η κυβέρνηση ενώ έχει ανοιχτά όλα τα μέτωπα, ενώ βάζει σκληρούς όρους και κόβει μισθούς και συντάξεις, διορίζει σε δημόσια θέση για την εκμετάλλευση πετρελαίων και αγωγών τον σύζυγο μιας κυρίας βουλευτίνας του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό μοιάζει με ηθική αυτοκτονία.»

Η ίδια η Χαρά Καφαντάρη μιλώντας στο κανάλι «Ε» αναφέρθηκε στην επιστημονική συγκρότηση του συζύγου της, η οποία όπως υποστήριξε αποτέλεσε το κριτήριο για την επιλογή του από τον αρμόδιο υπουργό.



ΔΟΛ


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου