Σάββατο 23 Ιανουαρίου 2016

Ένας χρόνος ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ! Γιατί τα πανηγύρια; Γιατί ετοιμάζονται φιέστες;



Γράφει ο Κώστας Βουκελάτος

Συμπληρώθηκε ένας χρόνος διακυβέρνησης της χώρας από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Ένας χρόνος ανευθυνότητας, ανικανότητας και πειραματισμών μιας επικίνδυνης κυβέρνησης.

Σήμερα αντί να απολογούνται για το κακό που έκαναν στη χώρα και τους Έλληνες, πανηγυρίζουν και ετοιμάζονται για φιέστα.

Πήραν την εξουσία με τα ψέματα, δήθεν σκίζοντας τα μνημόνια και τάζοντας τα πάντα στους πάντες για να καταφέρουν να κερδίσουν. Χρησιμοποίησαν την αγανάκτηση και την ταλαιπωρία ενός λαού μέσα στην κρίση για να πατήσουν επάνω και να έρθουν στην εξουσία τάζοντας καλύτερες ημέρες.

Τα καταστροφικά αποτελέσματα της πολιτικής τους έπληξαν την χώρα ανεπανόρθωτα έκλεισαν τις τράπεζες και στέγνωσαν την αγορά από χρήματα, φόρτωσαν στον ελληνικό λαό ακόμα ένα δυσβάστακτο χρέος 80 δισ. ευρώ και τώρα ετοιμάζονται για φιέστα γιορτάζοντας τον ένα καταστροφικό χρόνο κυβέρνησης τους.

Δεν υπάρχει σε αυτή την κυβέρνηση καμιά υπευθυνότητα και κανένας σεβασμός προς την χώρα και τον πολίτη, αντίθετα προσπαθεί να εγκαταστήσει κομματικό κράτος διορίζοντας ασύστολα ώστε να επιβιώσει αδιαφορώντας για τον ιδιωτικό τομέα και την τύχη της χώρας.

Ένας χρόνος που πήγε πίσω την Ελλάδα πολλά χρόνια και δεν υπάρχει κανένα φως στο τούνελ, δεν υπάρχει λογική σε αυτή την κυβέρνηση υπάρχει μόνο αριστερή λογική που τα ισοπεδώνει όλα.

Ο πραγματικός απολογισμός αυτού του ένα χρόνου είναι

1. Η οικονομία επέστρεψε στην ύφεση.

2. Η ανεργία γιγαντώνεται.

3. Η παιδεία έχει γυρίσει πίσω χρόνια.

4. Η δημόσια οικονομία έχει καταρρεύσει μαζί με την πραγματική οικονομία και κινείται σε οριακές καταστάσεις.

5. Οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του Δημοσίου προς τον ιδιωτικό τομέα διογκώθηκαν.

6. Η υγεία βρίσκεται σε πλήρη διάλυση και υπάρχουν ελλείψεις σε όλα τα απαραίτητα για την περίθαλψη αναλώσιμα.

7. Η Ελλάδα χρειάζεται συνέχεια νέα χρηματοδότηση από τους θεσμούς γιατί δεν παράγει τίποτα, δεν κινείται τίποτα στον ιδιωτικό τομέα, εταιρίες φεύγουν για το εξωτερικό και μεγάλες επιχειρήσεις πτωχεύουν η κλείνουν μην μπορώντας να ανταπεξέλθουν σε αυτή την κατάσταση της μόνιμης αμφιβολίας  και ανασφάλειας για το αύριο. 

Η κατάσταση που επικρατεί αυτό τον ένα χρόνο αποθαρρύνει και διώχνει αντί να προσελκύει και να διευκολύνει επενδύσεις.

Οι προσφυγικές ροές, προσφύγων και παράνομων μεταναστών γιγάντωσαν το πρόβλημα της εικόνας της χώρας στο εξωτερικό γιατί η ανικανότητα μαζί με την κυβερνητική ολιγωρία και την ατολμία επιδείνωσε την κατάσταση.

Δεν υπάρχει ελπίδα με αυτή την κυβέρνηση και αυτό φαίνεται από τα πεπραγμένα της, η Ελλάδα μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη στην ηγεσία της Νέα Δημοκρατίας έχει μια τελευταία ευκαιρία να διορθώσει τα πράγματα και πρέπει όλοι μαζί πορευόμενοι με ενότητα, μετριοπάθεια και δημιουργική δουλειά, προτάσσοντας την αλήθεια στους πολίτες να ξανακάνουμε την χώρα αξιόπιστη και σοβαρή στην διεθνή κοινότητα.

Πρέπει να επιβιώσουμε!!!



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου