Πέμπτη 14 Ιανουαρίου 2016

Απύθμενο θράσος Τσίπρα κατήγγειλε το πελατειακό κράτος ενώ μόλις είχε προσλάβει την ξαδέλφη του




Όταν το θράσος του Αλέξη Τσίπρα δεν έχει φρένο και η ντροπή δεν υπάρχει στην ζωή του, διαβάζουμε στα nea.gr

Ο πρωθυπουργός δίνει το σήμα «διορίστε, διορίστε, διορίστε», καταγγέλλει το Ποτάμι, σχολιάζοντας το διορισμό εξαδέλφης του Αλέξη Τσίπρα στο γραφείο του υπουργού υποδομών Χρήστου Σπίρτζη.

«Μέχρι να δώσει εξηγήσεις ο κ.Τσίπρας για το διορισμό της εξαδέλφης του -συζύγου του επίσης διορισμένου εξάδελφου Γιώργου Τσίπρα- ως μετακλητής στο γραφείο του κ. Χρ. Σπίρτζη, οφείλουμε να επισημάνουμε τη σύμπτωση με τη λαϊκή παροιμία "από το κεφάλι μυρίζει το ψάρι"» ανακοίνωσε το Ποτάμι.

«Το "δάσκαλε που δίδασκες" έχει πλέον ξεπεραστεί. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός δίνει το σήμα "διορίστε, διορίστε, διορίστε"» καταλήγει η ανακοίνωση.

Για προκλητικές τοποθετήσεις συγγενών κυβερνητικών στελεχών σε δημόσιες θέσεις, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο υπεύθυνος Δημόσιας Διοίκησης και Εσωτερικών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Γιάννης Κουτσούκος. Όπως αναφέρει σε δήλωσή του, η κυβέρνηση συνεχίζει να προκαλεί παρά το γεγονός ότι «στη χθεσινή συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου δήθεν έβαλε πάλι τέλος στο πελατειακό κομματικό κράτος. Προφανώς εννοεί των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ».

Ο κ. Κουτσούκος αναρωτήθηκε «τι άλλο είναι όλοι αυτοί που διορίζει συστηματικά, ακόμη και σήμερα, σύζυγοι και λοιποί συγγενείς, παιδιά του κομματικού σωλήνα και κάθε είδους πρόθυμοι κρατικοδίαιτοι σε θέσεις γενικών γραμματέων, προέδρων και διευθυνόντων συμβούλων ΔΕΚΟ και Οργανισμών, διευθύνσεων Εκπαίδευσης, καλοπληρωμένων Συμβούλων κ.λπ.;» και μίλησε για τον ορισμό του κομματικού κράτους που λαμβάνει πλέον επικίνδυνα χαρακτηριστικά και δημιουργεί τεράστια πολιτικά και ηθικά ζητήματα.

«Η πρόκληση για προοδευτικές-δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις είναι πάντα ανοιχτή, αρκεί η κυβέρνηση να απεγκλωβιστεί από τα σύνδρομα και τις σκοπιμότητες με τις οποίες εξυπηρετεί το κομματικό και πελατειακό της σύστημα και εφόσον αποδεχθεί ότι πρώτα αξιολογούμε και μετά διορίζουμε και όχι το αντίστροφο», τόνισε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου