Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Ταραχή στη Γερμανία μετά τις επιθέσεις - Σκληρή γλώσσα από Μέρκελ



Συναγερμός έχει σημάνει στη Γερμανία, μετά τις σεξουαλικές επιθέσεις κατά γυναικών το βράδυ της Πρωτοχρονιάς. Οι αρχές έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για την σύλληψη των δραστών, ενώ από τα μέχρι τώρα στοιχεία φαίνεται ότι οι περισσότεροι δράστες είχαν μεταναστευτικό ή ακόμη και προσφυγικό υπόβαθρο. 

Την ίδια στιγμή, η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ θεωρεί αναγκαία την λήψη μέτρων και διαμηνύει ότι οι δράστες αυτών των επιθέσεων χάνουν το δικαίωμά τους για φιλοξενία στη χώρα. 

Ανάμεσα στους υπόπτους για επιθέσεις, αλλά και για ληστείες σε διάφορες πόλεις της Γερμανίας είναι και αιτούντες άσυλο στη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, από τους 31 δράστες των επιθέσεων που έχουν ταυτοποιηθεί, οι 18 έχουν ζητήσει χορήγηση ασύλου από την Γερμανία. Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, δεν κατηγορούνται για σεξουαλικές επιθέσεις, αλλά για άσκηση σωματικής βίας και ληστεία. 

Περισσότερες από 170 γυναίκες έχουν καταθέσει μηνύσεις για τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς στην Κολονία. Οι 113 από αυτές είναι για σεξουαλική κακοποίηση. Η αστυνομία έχει αναγνωρίσει 21 υπόπτους μέσα από κάμερες ασφαλείας, ενώ πολλοί από αυτούς κυκλοφορούν ακόμη ελεύθεροι. 

Μιλώντας σε εκδήλωση του CDU, η Μέρκελ εξέφρασε την κατανόησή της για όσους διατυπώνουν επιφυλάξεις για κάθε αλλαγή νομοθεσίας, αλλά τόνισε ότι πρέπει να εξεταστεί «πότε χάνει κάποιος το δικαίωμά του στην φιλοξενία μας». Η καγκελάριος τόνισε ακόμη ότι υπάρχει μια νέα κατάσταση και θα πρέπει κανείς να εξετάσει πώς θα την αντιμετωπίσει με σύνεση. 

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, η Άνγκελα Μέρκελ επιθυμεί να ψηφιστεί νόμος που θα προβλέπει την γρήγορη απέλαση αλλοδαπών κακοποιών, κάτι στο οποίο συμφωνεί και ο αντικαγκελάριος Ζίγκμαρ Γκάμπριελ, που ζήτησε να εκτίουν οι αλλοδαποί την ποινή στην πατρίδα τους.

Όπως έγινε γνωστό χθες, ο αρχηγός της αστυνομίας της Κολονίας απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του, μετά τις σφοδρές επικρίσεις που δέχτηκε για τους χειρισμούς του στην υπόθεση των επιθέσεων τη νύχτα της Πρωτοχρονιάς. Ο 60χρονος Βόλφγκανγκ Άλμπερς τέθηκε σε «προσωρινή αργία», ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι ενημερώθηκε από τον υπουργό Εσωτερικών του κρατιδίου Ραλφ Γιέγκερ ότι θα βγει σε πρόωρη συνταξιοδότηση.

Εξάλλου, σοκάρουν τα ευρήματα της αστυνομίας μετά την σύλληψη δύο ατόμων για υποθέσεις επιθέσεων σε βάρος γυναικών. Στην κατοχή του ενός βρέθηκε ένα σημείωμα, το οποίο περιείχε μεταφράσεις από τα αραβικά στα γερμανικά εκφράσεων όπως: «Όμορφο στήθος», «Θέλω να κάνω σεξ μαζί σου», «Θα σε σκοτώσω». Οι δύο ύποπτοι αφέθηκαν ελεύθεροι, καθώς οι αρχές δεν είχαν στοιχεία για την ενοχοποίησή τους. 



Πηγή : euro2day.gr



0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου