Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Θεοδωράκης: Δεν με ενδιαφέρει να αγκαλιαστώ ούτε με το ΠΑΣΟΚ, ούτε με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ


Το «Ποτάμι» θα δώσει απαντήσεις στο επικείμενο συνέδριο το μήνυμα του επικεφαλής του - Η κυβέρνηση «είναι δύσκολο να πέσει γιατί έχουν φροντίσει οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ να είναι οι βουλευτές τους μια γροθιά, με σχέσεις οικονομικής εξάρτησης»

Στο επικείμενο συνέδριο παρέπεμψε ο Σταύρος Θεοδωράκης την πορεία που θα ακολουθήσει το Ποτάμι, κληθείς να σχολιάσει επί των διαφορετικών προτάσεων που διατυπώνονται τις τελευταίες ημέρες από στελέχη και βουλευτές του κόμματος, δηλαδή υπέρ της σύμπλευσης με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη ή με το σχέδιο της Φώφη Γεννηματά για τη δημιουργία ενός κεντροαριστερού πόλου.

Μιλώντας στην εκπομπή του Mega "Ανατροπή", ο κ. Θεοδωράκης υπογράμμισε ότι «ακούγονται πολλές προτάσεις, αλλά σημασία έχει τι λέει η Κοινοβουλευτική Ομάδα και τι θα πει το συνέδριο». Δεν με ενδιαφέρει να αγκαλιαστώ ούτε με το ΠΑΣΟΚ, ούτε με τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ διαμηνύει, αποφεύγοντας ωστόσο να δώσει μία ξεκάθαρη απάντηση για το πώς θα κινηθεί πολιτικά το Ποτάμι, ρίχνοντας το μπαλάκι στο Συνέδριο του κόμματος. «Το θέμα είναι με ποια πολιτική θα πας και όχι με ποιο πρόσωπο. Το θέμα δεν είναι αν θα σωθεί ο Σταύρος Θεοδωράκης», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης και πρόσθεσε ότι «Δεν αισθανόμαστε πιο κοντά με κανέναν. Άβυσσο δεν έχουμε με κανέναν». 

Όπως είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, «η Ελλάδα χρειάζεται ένα μεταρρυθμιστικό, εκσυγχρονιστικό, επαναστατικό πρόγραμμα», ενώ σε ερώτηση εάν το Ποτάμι είναι πιο κοντά στη ΝΔ ή στο ΠΑΣΟΚ απάντησε «δεν αισθανόμαστε πιο κοντά σε κανέναν, ούτε μας χωρίζει άβυσσος με κανέναν» και πρόσθεσε ότι «νιώθω ότι υπάρχουν μεγάλες διαφορές και με το ΠΑΣΟΚ και με τη ΝΔ, αλλά δεν θα μιλούσα ποτέ για άβυσσο πάνω σε θέματα δημοκρατίας».

Σχολιάζοντας την κυβέρνηση,  ο Σταύρος Θεοδωράκης τη χαρακτήρισε “κακή” και  εκτίμησε ότι η κυβέρνηση «είναι δύσκολο να πέσει γιατί έχουν φροντίσει οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ να είναι οι βουλευτές τους μια γροθιά, με σχέσεις οικονομικής εξάρτησης». «Όλοι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ συνδέονται με το κράτος και οι περισσότεροι του ΣΥΡΙΖΑ» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Τάχθηκε κατά της διεξαγωγής νέων εκλογών και κατά των οικουμενικών κυβερνήσεων, λέγοντας ότι είναι υπέρ των πολλών συμβιβασμών. Μάλιστα,  τόνισε ότι «εάν ο κ. Τσίπρας βάλει μυαλό και αντιληφθεί ότι δεν μπορεί να κυβερνά με άσχετους», «αυτή η Βουλή μπορεί να δώσει μια νέα κυβέρνηση» με τη συμμετοχή οπωσδήποτε και της ΝΔ. «Να κάνουμε μια συμφωνία κυρίων και να πούμε οτι σε 2 χρόνια θα λύσουμε δέκα προβλήματα. Μόνο έτσι θα σταματήσει η παρακμή», υπογράμμισε.

Αναφορικά με τις προτάσεις που διατυπώνονται από πλευράς ΠΑΣΟΚ για σύμπραξη κομμάτων της κεντροαριστεράς τόνισε ότι είναι διαδικαστικές και όχι πολιτικές προτάσεις. «Είναι ελάτε να αισθανθούμε πολλοί», σχολίασε και δήλωσε πως δεν αλλάζει τίποτα εάν απλώς ενωθούν οι μηχανισμοί κάποιων κομμάτων. Για τη ΝΔ υπογράμμισε πως είναι ένα ένα συντηρητικό κόμμα, που πιστεύει στο βαθύ κομματικό κράτος. «Το ότι ο κ. Μητσοτάκης έχει καλές μεταρρυθμιστικές προθέσεις, τα πολιτικά νεκροταφεία είναι γεμάτα από καλούς μεταρρυθμιστές. Ποια αλλαγή από αυτές που εμείς στηρίζουμε θα στηρίξει η ΝΔ;» επισήμανε και έφερε ως παράδειγμα την πρόσφατη ψηφοφορία για το σύμφωνο συμβίωσης. 

Παράλληλα,  αμφισβήτησε το εύρος του μεταρρυθμιστικού έργου του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ωστόσο δήλωσε ότι το Ποτάμι περιμένει να δει πως θα κινηθεί η ΝΔ υπό την ηγεσία του λέγοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει διαφορετικές διακηρύξεις σε αρκετά θέματα από το παλιο συντηρητικό κόμμα. Περιμένουμε να δούμε εάν οι απόψεις θα βγουν στην επιφάνεια».

«Δεν μοιράζουμε τα πράγματα, δεν είμαστε ισορροπιστές. Χρειάζεται μια πολιτική πρόταση, το Ποτάμι πάει σε συνέδριο και θα κάνει πολύ συγκεκριμένη πρόταση για τις άμεσες αλλαγές που χρειαζόνται το 2016»,  δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοδωράκης. 

Ο ίδιος είπε ότι από τον περασμένο Σεπτέμβριο το Ποτάμι έχει δεχτεί τη μεγαλύτερη παραφιλολογία περι διαφοροποιήσεων βουλευτών, για να υπογραμμίσει ότι «σε όλες τις ψηφοφορίες δεν έχει υπάρξει καμία διαφοροποίηση στις πολιτικές αποφάσεις του Κινήματος, είτε είναι δική μου απόφαση είτε της Κ.Ο. Ό,τι έχουμε αποφασίσει στη Βουλή το έχουμε υπερασπιστεί. Στα όργανα αυτά που λέμε τα κάνουμε και δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση της γραμμής που έχει χαράξει το Ποτάμι».

Αστειευόμενος δε είπε ότι μου έχουν προτείνει και το «Ποτάμι ακούμπα στην πλάτη του Κουτσούμπα!». Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ότι  ό,τι έχουμε αποφασίσει, το έχουμε υπερασπιστεί στη Βουλή και εξέφρασε την άποψη ότι το Ποτάμι έχει δεχθεί τη μεγαλύτερη παραφιλολογία για τις διαφοροποιήσεις βουλευτών. Oι δημοκρατικές διαδικασίες στο Ποτάμι είναι συνεχείς. «Μεγάλη απουσία στο ερώτημα της κ. Γεννηματά. Είναι διαδικαστικές προτάσεις και όχι πολιτικές», υπογράμμισε ο κ. Θεοδωράκης.


Πηγή : protothema.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου