Παρασκευή 15 Ιανουαρίου 2016

Ο καταζητούμενος για τις επιθέσεις στο Παρίσι «επικοινώνησε με τον δικηγόρο του»



Ο καταζητούμενος για τον εφιάλτη της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι Σαλά Αμπντεσλάμ ήλθε σε επικοινωνία με τον δικηγόρο του, σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων Belga.

Ο συνήγορος του υπόπτου ούτε επιβεβαιώνει, ούτε διαψεύδει την πληροφορία.

Ο Σάλα Αμπντεσλάμ διαφεύγει αφότου επέστρεψε οδικώς στο Βέλγιο λίγες ώρες μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις που αιματοκύλισαν το Παρίσι αφήνοντας πίσω τους 130 νεκρούς.

Επικαλούμενο αξιόπιστη πηγή, το πρακτορείο Belga μετέδωσε ότι ο Αμπντεσλάμ επικοινώνησε με τον δικηγόρο του Σβεν Μέρι. Ο τελευταίος αρνήθηκε να σχολιάσει.

Αρνήθηκε να μιλήσει

Μιλώντας σε βελγικά μέσα ενημέρωσης, ανέφερε ότι ούτε πρόκειται να επιβεβαιώσει, ούτε να διαψεύσει την πληροφορία. «Δεν μπορώ και δεν θέλω να μιλήσω», δήλωσε.

Ο ομοσπονδιακός εισαγγελέας του Βελγίου μίλησε από πλευράς του «απλώς για φήμη», αναφέρει το BBC.

Τον περασμένο μήνα ο Σβεν Μέρι είχε διαψεύσει ανάλογη πληροφορία της βελγικής εφημερίδας Het Nieuwsblad.

Ανέφερε πάντως ότι θα ήταν έτοιμος να εκπροσωπήσει τον καταζητούμενο Αμπντεσλάμ, ο οποίος πιστεύεται ότι μετέφερε με το αυτοκίνητό του τους τρεις καμικάζι που ανατινάχθηκαν στο Stade de France.

Φωτογραφίες από κάμερες ασφαλείας που ήλθαν στην δημοσιότητα αυτήν την εβδομάδα δείχνουν τον Αμπντεσλάμ σε πρατήριο καυσίμων κοντά στα βελγικά σύνορα με τη Γαλλία, λίγες ώρες μετά τις επιθέσεις.

Εικονίζεται με τον Χαμά Ατου, έναν εκ των δύο ανδρών που φέρεται ότι τον μετέφεραν οδικώς πίσω στο Βέλγιο.


Πηγή : tanea.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου