Κυριακή 10 Ιανουαρίου 2016

Φορολογικό: Το υπουργείο Οικονομικών κληρώνει... δώρα!!!




ΜΕΤΑ ΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΘΑ ΣΥΛΛΕΓΟΥΝ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΛΑΣΤΙΚΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ

Ακόμη και αυτοκίνητα υπόσχεται το υπουργείο Οικονομικών στους πειθαρχημένους φορολογούμενους οι οποίοι θα πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους με πλαστικό χρήμα! Όσες περισσότερες αποδείξεις συλλέγουν όλο και περισσότερες πιθανότητες θα έχουν για να κερδίσουν… αυτά και άλλα… πλούσια δώρα!!!

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το αφορολόγητο όριο θα «χτίζεται» με βάση τις αποδείξεις που συγκεντρώνουν οι φορολογούμενοι μέσω χρεωστικών ή πιστωτικών καρτών.
Όποιοι ξεπερνούν το απαραίτητο όριο συγκεντρώνοντας περισσότερες αποδείξεις, θα κερδίζουν διάφορα δώρα: ταξίδια, σπίτια, αυτοκίνητα…

Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών προβλέπει τη σύνδεση του αφορολόγητου ορίου με τις αποδείξεις μέσω πλαστικού χρήματος.

Φορολογούμενος με εισόδημα έως 21.000 ευρώ έχει έκπτωση φόρου 2.100 ευρώ.

Για εισόδημα πάνω από 21.000 ευρώ το ποσό μείωσης του φόρου των 2.100 ευρώ περιορίζεται κατά 100 ευρώ ανά 1.000 ευρώ εισοδήματος και μέχρις εξαντλήσεως του ποσού των 2.100 ευρώ.

Για παράδειγμα, σε φορολογούμενο με εισόδημα 9.550 ευρώ αναλογεί φόρος ύψους 2.100 ευρώ. Μετά την αφαίρεση της έκπτωσης των 2.100 ευρώ, ο τελικός φόρος μηδενίζεται. Επί της ουσίας έχει δημιουργηθεί ένα έμμεσο αφορολόγητο όριο 9.550 ευρώ.

Για να συνεχίσει να έχει κάποιος το ανωτέρω αφορολόγητο, θα πρέπει να συγκεντρώνει αποδείξεις, το ύψος των οποίων θα συνδέεται με το ετήσιο εισόδημα. Σε διαφορετική περίπτωση το αφορολόγητο θα χάνεται.

Όσοι συγκεντρώνουν περισσότερες αποδείξεις θα μπαίνουν στις κληρώσεις του υπουργείου Οικονομικών.

Δεν χρειάζεται να κρατάτε αποδείξεις για της ηλεκτρονικές συναλλαγές καθώς οι τράπεζες θα ενημερώνουν απευθείας τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων για όλες τις συναλλαγές που έχετε ή θα κάνετε.

Επισημαίνουμε πως σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, το αφορολόγητο θα χτίζεται όχι μόνον από αγορές καταναλωτικών αγαθών αλλά και από πληρωμές υπηρεσιών όπως φροντιστηρίων, ξενοδοχείων, εστιατορίων κτλ.




Πηγή : newsbomb.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου