Τρίτη 26 Ιανουαρίου 2016

Απαγωγές σκύλων: «Άρπαξαν τον Ερμή μου και ζητούσαν λύτρα» - Πού φυλακίζουν τα σκυλάκια



Μία νέα μορφή εγκληματικότητας, πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα, με θύματα σκύλους απασχολεί τους τελευταίους μήνες την ΕΛ.ΑΣ.

Συμμορίες απαγάγουν σκυλιά –συνήθως ράτσας- και ζητούν λύτρα από τους ιδιοκτήτες τους για να τα απελευθερώσουν. «Ξέρεις τι είναι να ακούς στο τηλέφωνο να βασανίζουν το σκυλί σου απαγωγείς; Για μένα ο Ερμής είναι μέλος της οικογένειάς μου», λέει στη Huff Post Greece o Σωτήρης Χατζιδάκις, ο οποίος έπεσε θύμα σπείρας Ρομά που του άρπαξε το αγαπημένο του κατοικίδιο, ένα χαριτωμένο λευκό Τεριέ, έξω από το κομμωτήριό του στην Ελευσίνα. Η αγάπη του για το σκυλάκι τον ανάγκασε να μπει σε διαδικασία διαπραγματεύσεων με τους απαγωγείς μέχρι που πλήρωσε 500 ευρώ λύτρα για να λήξει το μαρτύριο του.


Οι δράστες, σύμφωνα με αρμόδιους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ., ανήκουν σε κυκλώματα Ρομά που απαγάγουν σκυλιά ράτσας και τα «φυλακίζουν» σε καταυλισμούς στο Σοφό Ασπροπύργου και στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου. Στη συνέχεια, είτε τηλεφωνούν στους ιδιοκτήτες για να ζητήσουν λύτρα (ύψους από 500-1.500 ευρώ) είτε τα πουλάνε απευθείας σε ενδιαφερόμενους. Οι συγκεκριμένοι καταυλισμοί αποτελούν «άβατο» για την ΕΛ.ΑΣ., καθώς εκεί βρίσκεται η έδρα οργανωμένων ομάδων με βαρύ οπλισμό (καλάσνικοφ και πιστόλια) που εμπλέκονται σε σοβαρές ποινικές υποθέσεις.

«Όταν κατάλαβα ότι έχουν απαγάγει τον Ερμή τρελάθηκα. Ήξεραν ότι θα κάνω τα πάντα για να τον πάρω πίσω. Λίγες ημέρες μετά την αρπαγή του μου τηλεφώνησαν. Αρχικά μου ζήτησαν 1.500 ευρώ και τότε άρχισαν οι διαπραγματεύσεις. Όταν τους έστειλα τελικά το συμφωνηθέν ποσό ήρθαν και παρέδωσαν τον Ερμή έξω από το κομμωτήριό μου», προσθέτει ο κ. Χατζιδάκις.

Πριν συμβούν όλα αυτά, ωστόσο, είχε επιχειρήσει να καταγγείλει το περιστατικό στο τοπικό Αστυνομικό Τμήμα: «Που πας να μπλέξεις; Με ρώτησαν οι αστυνομικοί. Και συνέχισαν: Θες να τους συλλάβουμε, μετά να πληρώνεις δικηγόρους για τα δικαστήρια και στο τέλος να καταδικαστούν σε δύο χρόνια με αναστολή και να είναι πάλι έξω;».

Στην Αμαλιάδα Ηλείας, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, μία οικογένεια με δύο παιδιά δεν είχε χρήματα για να πληρώσει τα λύτρα με αποτέλεσμα να βρει το ζωάκι της δολοφονημένο μέσα σε ένα χωράφι. Οι δράστες υπέδειξαν εκδικητικά στην οικογένεια το σημείο μετά τις άκαρπες διαπραγματεύσεις. Ο κ. Χατζιδάκις έχει δεχθεί τους τελευταίους μήνες τουλάχιστον 30 μηνύματα από φιλόζωους που έπεσαν θύματα απαγωγέων.




Πηγή : huffingtonpost.gr


0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου